Home > Acht nieuwe kampeerautoplaatsen in Gistel

Acht nieuwe kampeerautoplaatsen in Gistel

Geschreven op 18 juni 2019 om 10:18 door Mario De Wilde

De Provincie West-Vlaanderen en Westtoer hebben in Gistel samen met het stadsbestuur acht nieuwe kampeerautoplaatsen geopend. “Het aantal kampeerauto’s in ons land steeg de afgelopen jaren met 34 procent. Voor het toerisme is dit een groeisegment. De Provincie en Westtoer willen toekomstgerichte projecten in West-Vlaanderen een impuls geven. Voor de aanleg van nieuwe kampeerautoplaatsen zijn 14 dossiers goedgekeurd”, aldus Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde en voorzitter Westtoer. Gistel kreeg voor de aanleg van de acht kampeerautoplaatsen een subsidie van 55.000 euro. Het initiatief is een extra troef voor het toerisme in het Brugse Ommeland. Kampeerauto’s winnen aan populariteit. Kampeertoeristen vormen een interessante doelgroep. Vakantiegangers die met de kampeerauto reizen, besteden gemiddeld 50 euro per persoon per nacht, waarvan 37 euro buiten het logies.

Impuls voor toerisme
De Provincie West-Vlaanderen geeft met het vernieuwd provinciaal reglement ‘Toeristische impulsen in West-Vlaanderen’ een forse impuls aan de toeristische sector. Het reglement voorziet onder de categorie ‘Infrastructuur’ een specifieke oproep voor de aanleg van kampeerautoplaatsen. Deze oproep heeft geleid tot de goedkeuring van 14 dossiers voor de aanleg van nieuwe kampeerautoplaatsen in West-Vlaanderen. In totaal zullen meer dan 230 nieuwe kampeerautoplaatsen gerealiseerd worden in de provincie.

Troef voor Brugse Ommeland
Het terrein in Gistel telt acht plaatsen en is uitgerust met alle voorzieningen conform het nieuwe logiesdecreet. Ook de ligging biedt voordelen: op korte afstand van het stadscentrum en dus vlakbij de lokale horeca. Het terrein ligt langs het fietsnetwerk van het Brugse Ommeland. Ook de Kust is vlakbij. Het camperterrein betekent meteen een extra troef voor het toerisme in het Brugse Ommeland.

Foto Westtoer

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.