Home > Academie Kortrijk omarmt Streetart met nieuw atelier

Academie Kortrijk omarmt Streetart met nieuw atelier

Geschreven op 24 juni 2021 om 10:12 door Mario De Wilde

De academie van Kortrijk omarmt Streetart in een project en richt voor volgend schooljaar het atelier ‘Street Art’ in. Op 26 en 27 juni kan je in het Magdalenazwembad terecht, telkens van 10u00 tot 18u00, om het streetart-project van de studenten Beeldatelier en Illustratie te bezoeken. Volgend schooljaar gaat ook het atelier ‘Street Art’ van start. Dit gaat door op zaterdagvoormiddag van 8u30 tot 12u00 op de Houtmarkt en is toegankelijk voor iedereen vanaf 16 jaar.

Streetartproject
De studenten Beeldatelier (12- tot 18-jarigen) van Dieter Van Der Ougstraeten en de studenten Illustratie (volwassenen) van Astrid Verplancke zetten een streetartproject op poten. Streetart is een dynamische kunstvorm die steeds in dialoog gaat met zijn omgeving. Wat als de locatie alleen al tot de verbeelding spreekt? Ze koppelden de technische ruimte (zeg maar gerust ‘de catacomben’) van het Magdalenazwembad aan het artistiek pedagogisch project van de academie, met als inspiratiebron het element water. Een heuse, vibrerende onderwaterwereld is het resultaat.

Stad Kortrijk zet reeds sterk in op streetart door jonge en lokale kunstenaars de kans te geven om van de publieke ruimte hun atelier te maken, zoals onder andere de kunstwerken op Kortrijk Weide. Dit nieuwste project is een samenwerking tussen Academie Kortrijk, Tranzit en Howest, waarvan de laatste de huidige eigenaar van het Magdalenazwembad is.

“Onze Kortrijkse academie blijft groeien en blijft ook vernieuwend uit de hoek komen. Het streetart-project in het Magdalenazwembad luidt de start in van het atelier Street Art, waarin leerlingen via verschillende projecten hun passie volledig tot hun recht zullen kunnen laten komen”, vertelt Kelly Detavernier, schepen van deeltijds kunstonderwijs

“Ons jeugdcentrum Tranzit ondersteunt het atelier Street Art met hun kennis en netwerk. Deze opleiding past perfect binnen onze visie op street art, want zo bieden we onze jongeren nog meer kansen om hun talenten te ontwikkelen”, voegt Bert Herrewyn, schepen van Kinderen en Jongeren daar aan toe.
Atelier ‘Street art’
Academie Kortrijk richt voor schooljaar 2021-2022, onder leiding van Dieter Van Der Ougstraeten, een nieuw atelier ‘Street Art’ in. Het atelier is voor ontwerpers die gepassioneerd zijn om hun ideeën met de buitenwereld te delen. Uiteraard via graffiti en muurschilderingen, maar ook via posters, stickers, 3D-werk, etc. Er zijn geen beperkingen, er wordt gestreefd naar uitdrukkingskracht en originaliteit. Er zal projectmatig gewerkt worden, zowel individualiteit en teamwork zijn belangrijk. Inspiratie halen we bij andere street-artiesten en er zal ook met hen samenwerkingen worden aangegaan. Dieter Van Der Ougstraeten is zelf striptekenaar, illustrator en graffiti-artiest.

 

Wil je het toonmoment van het streetartproject bezoeken? Dan kan je op 26 en 27 juni van 10u00 tot 18u00 terecht in het Magdalenazwembad, Sint-Martens-Latemlaan 1, 8500 Kortrijk. Heb je zin om zelf aan de slag te gaan in het atelier ‘Street Art’? Inschrijven kan via www.kortrijk.be/academie of via academie@kortrijk.be of via 056 27 78 60.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.