Home > Aanschouw de nieuwe wiellader van Hooglede

Aanschouw de nieuwe wiellader van Hooglede

Geschreven op 8 oktober 2021 om 08:57 door Mario De Wilde

De technische dienst van Hooglede stelde zopas haar nieuwe wiellader Giant voor. De Giant kan voor verschillende taken ingezet worden. Een dynamische werking van de technische dienst op de gemeente vraagt ook een goed uitgerust machinepark. De recent aangekochte en uiterst wendbare Giant past ook in dit kader. Reeds in 2013 kocht de gemeente Hooglede een eerste exemplaar van deze multifunctionele machine die nu aan vervanging toe was. Daarbij kochten ze diverse opbouwbare onderdelen zodat ze de machine op diverse vlakken konden inzetten en gebruiken. Deze kunnen verder op het nieuwe exemplaar gekoppeld worden.

Zo kan de Giant ingezet worden voor het scheppen van materialen alsook voor het transporteren van zaken die nodig zijn op de depot of op verplaatsing. Daarvoor dienen de schepbak en palletvork. De zoutstrooier en sneeuwruimer dienen dan om in de winterperiode bij te staan bij onze externe strooidiensten om op fietspaden of andere moeilijk te bereiken plaatsen het toch sneeuw en ijzelvrij te houden. Ook heeft de technische dienst nog een opbouwbare veegborstel maar gezien ze sedert kort ook beschikken over een multifunctionele autonome veegmachine wordt deze enkel in noodgevallen gebruikt.

Deze machine kan veel ingezet worden en de gemeente is er dan ook van overtuigd dat dit tweede exemplaar van de Giant goed zal benut worden en dat deze investering van 60000 euro wel zal lonen om terug het zwaardere werk binnen de opdrachten van de technische dienst aan te pakken. De chauffeur William Vandenbussche zal zorg dragen voor deze machine zodat we er nog jarenlang werkplezier kunnen aan beleven en dat de vele werkopdrachten vanuit de vele vragen van de bevolking perfect kunnen ingepland worden door de staf van onze technische dienst met als hoofd Chris Anne, bijgestaan door Isa Verstraete en Stijn Castelein die het bureel van de depot helpen bemannen of bevrouwen. De aankoop van deze nieuwe multifunctionele wiellader kan de werking van onze technische ploeg dus enkel versterken.

Foto gemeente Hooglede

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.