Home > A.s. zondag #WeMoveTogether-wandeling van Handicap International in Meulebeke

A.s. zondag #WeMoveTogether-wandeling van Handicap International in Meulebeke

Geschreven op 11 juli 2022 om 18:46 door Mario De Wilde

Komende zondag 17 juli is er een #WeMoveTogether-wandeling van Handicap International in Meulebeke. Vanaf 10u30 wordt er gestart op de bloemenplukboerderij De Herenthoeve. Je kan er kennismaken met het team van Handicap International dat je meer zal vertellen over de organisatie en de #WeMoveTogether-campagne. Je kan er ook deelnemen aan verschillende sensibiliseringsactiviteiten en aansluiten voor een korte wandeling van 3 km, geschikt voor rolstoelgebruikers en gezinnen met jonge kinderen. De wandeling start en eindigt bij bloemenplukboerderij De Herenthoeve en biedt het publiek bovendien de kans om een eigen boeket samen te stellen met seizoensbloemen.

Praktisch:

Wanneer: zondag 17 juli vanaf 10u30
Waar: De Herenthoeve, Heirenstraat 1, 8760 in Meulebeke
Op het programma:
10u30:
Voorstelling van de wandeling in Meulebeke door Lynn Symons van Handicap International België.
Voorstelling van de #WeMoveTogether-campagne door Erwin Telemans, algemeen directeur van Handicap International België.

11u00: Voor wie wil, trekken we onze wandelschoenen aan voor een wandeling van 3 km, met live verhalen van Erwin Telemans.

Vanaf 10u00: deelnemen aan de sensibiliseringsactiviteiten van Handicap International.

Samen in beweging voor mensen met een fysieke beperking

De wandeling kadert in de #WeMoveTogether-campagne waarbij Handicap International het grote publiek bewust wil maken van het belang van kwaliteitsvolle en toegankelijke revalidatiezorg voor mensen met een fysieke handicap. En dat is broodnodig want wereldwijd hebben maar liefst 250 miljoen mensen nood aan een mobiliteitshulpmiddel; zoals krukken, protheses of een rolstoel. Slechts 10 procent van hen heeft daar vandaag toegang toe.

“Mensen met een lichamelijke handicap worden nog steeds benadeeld, op vlak van werk, onderwijs en gezondheidszorg. Deze eenvoudige hulpmiddelen kunnen hun leven veranderen,” zegt Erwin Telemans, algemeen directeur van Handicap International België.

Met zeven unieke wandelingen wil Handicap International iedereen in beweging zetten. Net zoals ze dat wil doen voor mensen met een fysieke beperking. Je kan de routes via

Iedereen kan nu zondag tussen 10 en 16u bij De Herenthoeve in Meulebeke terecht, niet alleen om de wandeling te doen maar ook voor sensibiliseringsactiviteiten. Handicap International zal er staan met standjes en je zal er bijvoorbeeld een parcours kunnen afleggen met beenprotheses. Je kan de routes via deze website downloaden. Tijdens verschillende tussenstops nemen enkele experten van Handicap International je via podcasts mee hun leefwereld in.

Wandel mee in Meulebeke

Op zondag 17 juli neemt Erwin Telemans je alvast graag mee op een wandeling langsheen de Meulebeekse bloempluktuinen en getuigt hij over het belang van revalidatiezorg, na jarenlange ervaring in onder meer Soedan, Kenia en Tanzania.

Iedereen die de #WeMoveTogether-campagne wil steunen, kan tot 28 juli de wandelroutes downloaden via handicapinternational.be, een wandeling maken en een foto of een boodschap delen op sociale media met de hashtag #WeMoveTogether.

De boodschap nog meer kracht bijzetten kan met de Blauwe Veters, het symbool van de campagne, om te tonen dat ook jij ervan overtuigd bent dat alle mensen recht hebben op betaalbare en kwaliteitsvolle revalidatiezorg. Een paar Blauwe Veters – gemaakt van gerecycleerd materiaal – kost 3 euro en is online te bestellen en aan de stand van Handicap International in Meulebeke. Zo zet je mee de stap naar een betere toekomst voor mensen met een handicap.

Foto (c) De Herenthoeve

1 reactie

Vercruysse marleen
Geschreven op 2022-07-18 17:56:42
Ik ben het er helemaal mee eens, er moeten meer wandelpaden, en betere trottoirs gemaakt worden waar je gemakkelijk met rolstoel op de trottoir of af rijden, nu is alleen in de grote steden, een beetje aandacht daarvoor, zelf heb ik dat mogen ervaren toen ik zelf 3maanden I. Rolstoel moest zitten.

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.