Knokse meesterchocolatier David Maenhout maakt chocoladedesserts die je hart doen smelten
De Belg en zijn chocolade; even onafscheidelijk als Kuifje en Bobby, frieten en mayonaise of Brussel en het Atomium. Dat we als Belgen tot de grootste chocolade-eters ter wereld behoren, is al jaren geweten. Van het ontbijt tot het dessert na het diner, chocolade is nooit ver weg. Met de feestdagen in aantocht vroeg chocoladefabrikant Callebaut aan enkele van ’s lands beste chocolatiers, patissiers en ijsmakers om het recept van hun ‘all-time’ favoriete chocoladedessert met u te delen. Ze kruisten de chocoladespatels en paletmessen en pimpten klassieke recepten tot hemelse chocolade smaakbommetjes. Van de Dame Blanche, over de moelleux aux chocolat en de macaron, tot de moeder van alle chocoladedesserts; een chocomousse! Ideaal om een feestelijk diner mee af te sluiten of om het hart van je crush te veroveren (liefde gaat immers door de maag!).