Home > In Bredene mag je nog gratis parkeren tot 27 juni

In Bredene mag je nog gratis parkeren tot 27 juni

Geschreven op 18 mei 2020 om 16:17 door Mario De Wilde

Door de coronacrisis werd de invoering van het betalend parkeren in april nog uitgesteld. Bredene wacht nu tot de start van het zomerseizoen om het betalend parkeren opnieuw in te voeren. Het gemeentebestuur voerde dit jaar enkele aanpassingen door aan het parkeerbeleid. Zo wordt het betalend parkeren permanent ingevoerd en zal dus gans het jaar van toepassing zijn. De parkings in de Klemskerkestraat, tussen de Koninklijke Baan en de Kapelstraat en de parking in de Kapelstraat, ter hoogte van de Danckaertstraat, worden toegevoegd aan de zone betalend parkeren. Op deze parkings zal hetzelfde randparkingtarief als op parking Staf Versluys III gelden. Op de parkings Shopping Duinen en Markt werden nieuwe parkeermeters geplaatst waarbij het mogelijk is om het parkeergeld met de bankkaart te betalen. Het gemeentebestuur kiest ervoor om de parkeerplaatsen op de vernieuwde parking Shopping Duinen voor te behouden voor kortparkeren. Om deze reden zal het niet langer toegelaten zijn om met een bewonerskaart op deze parking te parkeren wanneer het betalend parkeren van kracht is (van 10 tot en met 19 uur). Op alle andere parkings is het wél toegelaten om met een bewonerskaart te parkeren. Vanaf dit jaar is dat ook mogelijk op parkings Staf Versluys II en III.

Parking Shopping Duinen opent/tijdelijke parking op Duinenplein verdwijnt
Deze week zijn de werken in de Kapelstraat (asverschuiving, nieuwe parking en afrit Koninklijke Baan) voltooid. Meteen kan de parking Shopping Duinen in gebruik worden genomen. Op het Duinenplein opende het gemeentebestuur eind vorig jaar een tijdelijke parking om het gemis aan parkeerplaatsen door de werken aan de parking Shopping Duinen op te vangen. Door de ingebruikname van parking Shopping Duinen verdwijnen deze alternatieve parkeerplaatsen vanaf eind deze week.

Gratis parkeren en blauwe zones
Op de parkings waar vanaf 27 juni betalend parkeren van toepassing is, is er de mogelijkheid om 15 minuten gratis te parkeren. Op de parking Shopping Duinen kan men zelfs 30 minuten gratis parkeren. De ‘blauwe zone’ is het ganse jaar van toepassing en dat van maandag t.e.m. zondag. De normale parkeertijd in blauwe zones is 180 minuten, tenzij een opschrift op een onderbord anders vermeldt.

Goedkoop parkeren op randparking
Om het lang parkeren aan de rand van Bredene-Duinen te stimuleren, hebben de parkings Staf Versluys III, Klemskerkestraat en parking Danckaertstraat een aantrekkelijk tarief nl. 1 EUR voor 1 uur, 2 EUR voor 2 uren en 3 EUR voor 3 uren en meer (vanaf 27 juni). Vragen over bewonersparkeren, parkeerabonnementen of parkeren in het algemeen? Alle details kan men ook terugvinden op www.bredene.be/parkeren

 

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.