Home > Royal Belgian Caviar start half november in Moeskroen

Royal Belgian Caviar start half november in Moeskroen

Geschreven op 6 november 2018 om 17:49 door Mario De Wilde

Duurzame kaviaar. Het zijn niet  meteen twee woorden die je automatisch aan elkaar linkt. Toch staat de Royal Belgian Caviar er wereldwijd om gekend. Van nature arm aan calorieën en van uitzonderlijke kwaliteit, mag het dan
ook niet verbazen dat het één van de meest geliefde producten is van onze Belgische topchefs. De zeldzame Beluga kaviaar is de meest exclusieve ter wereld. De kaviaar is afkomstig van de Huso huso steur die je oorspronkelijk
enkel terugvond in de regio’s rond de Kaspische en Zwarte zee én die gekend staat als de grootste steursoort. De
Huso huso is vandaag met uitsterven bedreigd waardoor de Beluga kaviaar, net zoals andere kaviaarsoorten, enkel
vanuit aquacultuur op de markt mag komen. Zo wordt de beperkte wildpopulatie beschermd. Met als gevolg dat
kaviaar uit aquacultuur duurzamer is dan kaviaar uit wildvang.
100% Belgisch en lokaal
Royal Belgian Caviar produceerde dit jaar meer dan 5 ton kaviaar met een sterke groei op vlak van export. Vooral de Aziatische markt is steeds meer vragende partij van het zwarte goud van Belgische makelij. Om het topjaar af te sluiten, wordt straks (vrijdag 16 november) in Moeskroen de nieuwe gebouwen ingewijd, met een rondleiding en tasting. Cedric Paquet, commercial manager van Royal Belgian Caviar, zal die dag een rondleiding in de kwekerij van de Huso huso steur geven.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.