Home > 91,9% gevaccineerd: Brugge lanceert campagne om iedereen te bedanken om zich te laten vaccineren

91,9% gevaccineerd: Brugge lanceert campagne om iedereen te bedanken om zich te laten vaccineren

Geschreven op 18 oktober 2021 om 17:16 door Mario De Wilde

Stad Brugge lanceert op maandag 18 oktober 2021 een campagne om Bruggelingen, bezoekers, toeristen … te bedanken om zich te laten vaccineren. Op datum van 17 oktober 2021 is 91,9% van de Bruggelingen ouder dan 12 jaar volledig gevaccineerd (in absolute aantallen: 97.458 van de 106.049 inwoners ouder dan 12 jaar). Het aantal eerste prikken haalt zelfs een percentage van 92,8% of ook wel 98.446 van de 106.049 inwoners ouder dan 12 jaar.

“De Bruggeling mag – net als ik – bijzonder trots zijn op deze vaccinatiegraad”, zegt burgemeester Dirk De fauw. “Stad Brugge bedankt oprecht iedereen die aan deze hoge vaccinatiegraad heeft meegewerkt door zich te laten vaccineren en lanceert hiervoor een campagne. De boodschap is simpel, helder en zonder franjes: ‘Bedankt om je te laten vaccineren’. De campagne wordt verspreid op de infozuilen, via sociale media en via verschillende sectoren in Brugge (sport, cultuur, handel…).”

“De bedanking gaat uiteraard ook uit naar alle toeristen, bezoekers, werknemers, schoolgaande jeugd… die zich lieten vaccineren. Zij dragen net zoals de gevaccineerde Bruggelingen bij tot het herwinnen van onze vrijheden”, zegt burgemeester Dirk De fauw. “Dankzij de massale vaccinatie is het momenteel opnieuw mogelijk om te winkelen en school te lopen zonder mondmasker, horeca te bezoeken, te sporten met contact… Hopelijk blijft dat zo nu de besmettingscijfers opnieuw stijgen. Je laten vaccineren lijkt evident maar dat is het zeker niet en daarom nogmaals uit de grond van ons hart en namens alle Brugse sectoren (sport, cultuur, handel, …): ‘Bedankt om je te laten vaccineren’.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.