Home > 900 toeschouwers voor zes films voor openluchtcinema in Kortrijk en deelgemeenten

900 toeschouwers voor zes films voor openluchtcinema in Kortrijk en deelgemeenten

Geschreven op 7 september 2022 om 08:32 door Mario De Wilde
Deze zomer mocht Kortrijk voor het eerst sinds 2019 weer openluchtcinema’s organiseren zonder publieksbeperkingen. Kunstencentrum BUDA, Sweep Concepts en Cinemobiel sloegen in opdracht van Stad Kortrijk opnieuw de handen in elkaar om in de stad en vanuit de ontmoetingscentra van de deelgemeenten het publiek te verwennen met gratis kwaliteitsfilms op bijzondere openluchtlocaties. Die waren vaak uitverkocht. Het prachtige zomerweer én een uitstekend programma waren daarvoor de ideale gangmakers.
Kunstencentrum BUDA in BK6
Het programma van de 4de editie van BUDA’s Openluchtcinema in BK6 varieerde van een bijzonder levendige muziekfilm, over een flamboyante komedie, via een gerestaureerde actiefilm tot een bitterzoete, nostalgische tienerromance. Die mix ‘crowdpleasers’ én unieke vertoningen werkte voortreffelijk voor een enthousiast en vaak ook jonger publiek. De sfeer was uitbundig. Mensen brachten vaak zelf hun eigen ligstoel mee. Sommigen vleiden zich neer in een opblaasbaar tweepersoonsligbed. Ook dit jaar waren er weer veel lovende commentaren over de unieke setting in de feeërieke tuin van BK6, met de Budatoren op de achtergrond. Nagenoeg alle vertoningen waren uitverkocht. In totaal bereikte BUDA zo’n 900 toeschouwers op 6 vertoningen.
De Openluchtcinema in BK6 werd op vrijdag 2 september afgesloten met een exclusieve vertoning van ‘Judas & the black messiah’. Deze Oscar-winnaar kwam omwille van Corona niét in de zalen, maar werd nu door BUDA dus eenmalig vertoond.
Kelly Detavernier, schepen van evenementen: “Dankzij een zwoele zomer en een top programmatie waren zo goed als alle openluchtvertoningen uitverkocht. Telkens opnieuw blijken de vertoningen op de unieke locaties een formule voor succes! Op naar een nieuwe succesvolle editie in BK6 en de deelgemeenten!”
Deelgemeenten
Ook in de deelgemeenten Rollegem, Bissegem, Marke en Kooigem kon je dankzij de samenwerking tussen de OC-raden en Sweep Concepts en Cinemobiel in open lucht naar de film. Ook hier zorgde de combinatie van toegankelijke topfilms (o.a. West Side Story, Nomadland en Cruella) en het zomerse weer voor een mooie opkomst en gezellige avondje cinema.
Stephanie Demeyer, schepen van ontmoetingscentra: “De ontmoetingscentra van Rollegem, Bissegem en Marke mochten telkens zo’n 70 filmliefhebbers ontvangen op hun openluchtcinema. Alleen voor de vertoning in Kooigem gooide het weer enigszins roet in het eten. Maar het concept – met ook een open bar voorzien door de OC-raden – was ook in de deelgemeenten een succes.”
Foto: stad Kortrijk

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.