Home > 90 inschrijvingen voor eerste trefdag voor Mantelzorgers in De Panne

90 inschrijvingen voor eerste trefdag voor Mantelzorgers in De Panne

Geschreven op 25 april 2024 om 07:20 door Mario De Wilde

Het stadsbestuur van De Panne wil mantelzorgers beter informeren en ondersteunen. Team Welzijn organiseerde op dinsdag 23 april 2024 een allereerste Trefdag voor Mantelzorgers, en die was meteen een groot succes. Mantelzorgers spelen in de totale zorgverlening steeds vaker een centrale rol. Het zijn mensen die tijdelijk of permanent niet-professionele zorg of hulp verlenen aan een zorgbehoevende persoon uit de directe omgeving (een partner, ouder, kind, vriend of buur). Het kan hierbij gaan om mensen met een fysieke of verstandelijke beperking, een (chronische) ziekte, een psychische aandoening of kwetsbaarheid … De mantelzorg kan positief zijn en voldoening geven, maar is ook een zware taak die kan leiden tot overbelasting. Zeker als de mantelzorger nog minderjarig is. Daarom wil het lokaal bestuur de mantelzorgers beter informeren en ondersteunen.

Trefdag voor Pannese mantelzorgers
Omdat mantelzorgers nood hebben aan meer ondersteuning, organiseerde team Welzijn eergisteren een eerste Trefdag voor haar mantelzorgers. Het was meteen een groot succes met maar liefst 90 inschrijvingen. De Trefdag startte met een optreden van pianiste en zangeres Katrien Verfaillie die passende liedjes bracht over (mantel)zorg en liefde, en een getuigenis van ervaringsdeskundige Marina Osaer. Daarna volgde een informatief gedeelte. De namiddag werd afgesloten met een overzicht van acties die het lokaal bestuur wil uitrollen om mantelzorgers te ondersteunen, zoals het oprichten van een infocenter voor mantelzorgers, het oprichten van lotgenotenpraatgroepen, specifieke ontspanningsmogelijkheden met of zonder zorgbehoevende, een communicatiecampagne om het belang van mantelzorgers in de kijker te zetten …

Mantelzorgpremie
Via de aanvragen voor een gemeentelijke mantelzorgpremie zijn er een 170-tal mantelzorgers gekend bij lokaal bestuur De Panne, maar ongetwijfeld zijn er nog veel meer. Wie denkt recht te hebben op deze premie, kan terecht bij team Welzijn – Senioren (Koningsplein 1 – De Panne, 058 42 97 65, welzijn@depanne.be). De medewerkers kunnen ook vertellen welke praktische en financiële voordelen er nog bestaan.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.