Home > 9-jarige Charles uit Hertsberge doet gooi naar titel van Pottenlikker

9-jarige Charles uit Hertsberge doet gooi naar titel van Pottenlikker

Geschreven op 4 februari 2020 om 11:11 door Mario De Wilde

Binnenkort start op Studio 100 TV een gloednieuw kookprogramma rond evenwichtige voeding voor en door kinderen. ‘De Pottenlikkers’ is de eerste samenwerking tussen Studio 100 en Colruyt Laagste Prijzen. In het kookprogramma maken we kennis met zes jonge culinaire talenten die hun leeftijdsgenoten op sleeptouw nemen in de keuken. Elke week gaan ze aan de slag met een evenwichtig en kindvriendelijk gerecht met groenten en fruit in de hoofdrol. De jonge chefs worden geholpen door hulpchef Marie Verhulst. Vanaf woensdag 26 februari zijn De Pottenlikkers elke week te bekijken op Studio 100 TV, via de gratis Studio 100 GO-app en op colruyt.be/pottenlikkers.
De Pottenlikkers: nieuwe generatie groenteambassadeurs
De twee Belgische bedrijven Colruyt en Studio 100 kondigden afgelopen oktober aan om intensief samen te werken rond evenwichtige voeding bij kinderen. Dit nieuwe duurzame Belgische partnership, met als eerste concrete samenwerking het kookprogramma ‘De Pottenlikkers’, heeft als doelstelling om kinderen op een speelse en ongedwongen manier te laten experimenteren en bijleren in de keuken. Op die manier wordt er een nieuwe generatie ‘Pottenlikkers’ klaargestoomd en worden zij ambassadeurs van groenten en fruit, zowel voor hun leeftijdsgenoten als hun ouders.
Het goede voorbeeld
Deze doelstelling wordt ondersteund door een recente studie van het wetenschappelijk tijdschrift Journal of Nutrition Education and Behavior (2020) waaruit blijkt dat kinderen die kijken naar programma’s waarin gezonde voeding aan bod komt, eerder geneigd zijn om zelf ook te kiezen voor gezonde alternatieven.
Wekelijkse afleveringen met telkens 3 duo’s
Een heel jaar lang is er elke week een aflevering waarin 6 keukenchefs werken aan een nieuw recept boordevol groenten. Zes Pottenlikkers in Vlaanderen en zes Pottenlikkers (‘La brigade des Spatules’) in Wallonië. Ze worden onderverdeeld in kleine teams: het eerste duo kookt, het tweede duo – ‘de Tafeldekkers’ – zorgt voor een leuke tafeldekking en een originele thematische versiering, en het derde duo geeft tips & tricks en boeiende weetjes over de ingrediënten. Marie Verhulst staat deze Pottenlikkers bij! Marie Verhulst: “Ik ben zelf al van jongsaf aan bezig met eten. Koken en experimenteren in de keuken doe ik heel graag. Dit programma mogen maken met al dat jong geweld was dan ook superleuk! Daar krijg je pas energie van!”
Verenigde krachten
Partners Colruyt Laagste Prijzen en Studio 100 leggen hun typische knowhow samen voor het maken van dit kookprogramma. Colruyt Group Academy stelt zijn verschillende keukens open waar de jonge chefs naar hartenlust kunnen koken. Colruyt zorgde ook samen met zijn culinair team en eigen voedingsdeskundigen voor evenwichtige recepten. Studio 100 transformeerde dit tot een mooi en attractief programma. Sophie Crudo, medewerker Colruyt-kookteam: “Mijn drie collega’s en ik hebben alle recepten voor het programma bedacht. In elke aflevering staat er een andere seizoensgroente of -fruit in de hoofdrol. We hielden rekening met de voedingswaarde van elk gerecht. Hiervoor konden we rekenen op het advies van de Colruyt-voedingsdeskundigen. De avocado-chocomousse hebben we bijvoorbeeld gezoet met banaan in plaats van suiker.”
Deelnemers:
Aëlla – 11 jaar – Boom (Antwerpen)
Warre – 10 jaar – Oudenaarde (Oost-Vlaanderen)
Bruna – 10 jaar – De Pinte (Oost-Vlaanderen)
Lucas – 9 jaar – Herzele (Oost-Vlaanderen)
Charles – 9 jaar – Hertsberge (West-Vlaanderen)
Neyla – 9 jaar Tongeren ( Limburg)

Charles uit Hertsberge saat bijna iedere dag mee in de keuken. Hij heeft zijn eigen koksmuts en schort met zijn naam op. Wil later heel graag kok worden en gaat zeker naar de koksschool gaan. Weet heel veel over kooktermen en verschillende bereidingsmanieren.

Wie worden de volgende Pottenlikker?
Vanaf vandaag kan je je inschrijven via www.studio100tv.com/casting

De Pottenlikkers is vanaf 26 februari wekelijks te bekijken op Studio 100 TV, via de gratis app Studio 100 GO en ook op colruyt.be/pottenlikkers.
De recepten vind je op colruyt.be en in de Colruyt-folder.

 

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.