Home > 800 deelnemers reeds ingeschreven: vandaag en morgen staat in Brugge Levensloop in the picture

800 deelnemers reeds ingeschreven: vandaag en morgen staat in Brugge Levensloop in the picture

Geschreven op 27 april 2024 om 08:31 door Mario De Wilde

Heb je plannen voor dit weekend van 27 en 28 april? Zo niet, dan hebben we een geweldig evenement waar je bij wilt zijn – het 24-uurs Levensloop evenement van Levensloop Brugge! Levensloop is de solidariteitsbeweging van Stichting tegen Kanker die mensen die kanker hebben of hebben gehad in de bloemetjes zet. Tegelijk zamelt Levensloop ook geld in ten voordele van wetenschappelijk kankeronderzoek en lokale projecten die bijdragen aan het welzijn van patiënten en hun naasten.

De organisatoren willen je graag uitnodigen om langs te komen tijdens het evenement, waarbij er drie grote Sleutelmomenten zijn:

1. **Openingsceremonie:** met schepen van Sport Franky Demon, samen met de meter Sandra Bekkari en peter Sven Vanthourenhout. De ereronde van de Vechters markeert het begin van Levensloop, een krachtig moment waarin mensen die kanker hebben (gehad) hun overwinning op de ziekte delen en hoop bieden aan anderen.
2. **Kaarsenceremonie:**
Op zaterdag 27 april om 21:00 uur komt iedereen samen om dierbaren te herinneren en te eren tijdens de Kaarsenceremonie. Het is een ontroerend moment vol symboliek waarbij men dierbaren herdenkt, hoop geeft aan zij die vechten en vierend stilstaan bij overwinningen.
3. **Slotceremonie: met schepen van Sport Franky Demon, schepen van Welzijn Pieter Marechal en meter Sandra Bekkari en peter Sven Vanthourenhout.

Op zondag 28 april om 15:00 uur sluiten de organisatoren het evenement af met de slotceremonie die bedanken die hebben bijgedragen aan Levensloop en maken tegelijk het ingezamelde bedrag bekend. Samen wordt nog een laatste ereronde afgelegd om de strijd tegen kanker te benadrukken.

Ondertussen zijn er al 29 deelnemende teams met meer dan 800 ingeschreven deelnemers die ervoor zorgen dat er gedurende 24 uur lang zal bewogen worden om geld in te zamelen voor het goede doel. Inschrijven als deelnemer kan nog steeds, en dit ook op het evenement. Een fantastische prestatie die niet onopgemerkt mag blijven! Tientallen vrijwilligers steken gedurende dit weekend de handen uit de mouwen om er een geslaagd evenement van te maken.

Het evenement vindt plaats op de campus van Hogeschool Vives en de nabijgelegen Xaverianensite aan de Xaverianenstraat te Sint-Michiels. Ingang via het hoofdgebouw van Vives, kant Expressweg. Er is voldoende parkeergelegenheid beschikbaar. En alsof dat nog niet genoeg is, is er gedurende het hele evenement kinderanimatie en zorgen optredens van bands en DJ’s voor de perfecte sfeer! Ook kan je terecht bij de vele teams voor een drankje en/of hapje t.v.v. het goede doel.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.