Home > 75 jaar MAKZ in Knokke-Heist: dat betekende deur open en beentjes los lopen

75 jaar MAKZ in Knokke-Heist: dat betekende deur open en beentjes los lopen

Geschreven op 26 april 2024 om 07:04 door Mario De Wilde

MAKZ in Knokke-Heist vierde haar jubileumviering met een opendeur, run, spelplezier en avondfeest. MAKZ, de school die kan bogen op 75 jaar ervaring, maar zo fris is als een jong veulen, hoe vierde die zijn jubileum? Tijdens de opendeurdagen was iedereen welkom voor een kennismaking met de scholen (De Zeeparel, miniMAKZ, MAKZ), de studierichtingen en de teams, de leerlingen en het internaat. Daarnaast waren er infomomenten per graad. Op zaterdag was Campus MAKZ een loopparadijs, een sporttempel en een ontmoetingsplek. De MAKZ-run was meer dan alleen een loop: het was een heus belevingsevent. Lopers (en wandelaars!) doorkruisten de historische schoolgebouwen en het legendarische internaat, zonder de druk van officiële tijdregistratie. De MAKZ-run was ontworpen om iedereen een kans te geven deel te nemen, ongeacht leeftijd of conditieniveau.  Er was een open start waardoor elk zijn ritme kon zoeken over drie afstanden:

Minirun (1 km): Perfect voor de kleintjes (3-10 jaar), met leuke hindernissen (of verleidingen!) onderweg zoals een groot springkasteel. Na het afleggen van het parcours konden de kinderen nog gratis verder spelen op het springkasteel, deelnemen aan een workshop circus en plezier beleven met leuke volksspelen.

Midirun en Midiwandel (5 km): Een prachtige route die je door het schoolgebouw, het internaat en richting het Koningsbos leidde.

Makzirun en Makziwandel (10 km): Voor de echte avonturiers, deze route nam je mee door het schoolgebouw, het internaat, het bos en zelfs tot aan ‘t Zwin en de zee.

Nadien konden de deelnemers op de speelplaats op krachten komen met een heerlijke pasta. Elke deelnemer kreeg een medaille, een stuk fruit en een drankje na de belevingsloop. Op zaterdagavond was iedereen ouder dan 18 welkom in feestzaal ’t Verzet, Duinenwater 45, 8300 Knokke-Heist. Nostalgie en ambiance verzekerd met een live optreden van coverband Time Machine. Na deze muzikale reis door de tijd met hits van toen en nu, draaide DJ Steiner beats om op te dansen tot in de vroege uurtjes.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.