Home > 6x Nostalgie: buitenspeelgoed dat leuk blijft

6x Nostalgie: buitenspeelgoed dat leuk blijft

Geschreven op 28 juni 2022 om 09:12 door Mario De Wilde

Wil je deze zomer de kids zoveel mogelijk buiten zien spelen? Zet de router uit, en de tuinslang aan. Wij herinneren je met liefde aan klassiek buitenspeelgoed waarmee je zelf ook gespeeld hebt – en wat simpel maar effectief is om de kinderen (en jezelf) deze zomer buitendeurs bezig te houden.
Waarom moeilijk (modern) doen?
Er is tegenwoordig veel meer speelgoed verkrijgbaar dan we ons vroeger konden voorstellen – maar de basics blijven toch het leukst. Het speelgoed waarmee lekker veel bewogen kan worden en waar kinderen hun fantasie de vrije loop mee kunnen laten, gaan nooit uit de mode.
De waterglijbaan: makkelijke waterpret
Geen zin om een heel zwembad op te zetten om vervolgens te zien hoe het gras eronder verdwijnt, en er veel minder gezwommen wordt dan gehoopt – maar wil je wel de nodige verkoeling bieden? Met een waterglijbaan glij je goed! Het is ontzettend makkelijk op te zetten op warme dagen, en op te bergen wanneer de regen terugkomt. Plus, het houdt jong en oud gegarandeerd uren bezig.
Een vlieger: de drones van de jaren 90
Wil jij lekker een boekje lezen op het strand, maar hebben de kids geen behoefte aan stilzitten? Geef ze een vlieger mee! Dat houdt ze gegarandeerd een uurtje zoet. Nog leuker: ga voor een vlieger die ze zelf kunnen kleuren of vormgeven.
Trampoline: alleen en samen leuk
Schoenen uit! Wie springt het hoogst, maakt de beste salto’s en kan van z’n knieën meteen rechtop springen? Een trampoline in de tuin biedt uren vermaak. Het houdt de kinderen lekker actief, en je kunt er ook leuke kampeeruitjes op organiseren, gewoon in je eigen tuin.
Houten stelten: ready, set, go!
Balans oefenen en racen? Met stelten wordt het extra leuk! Wie speelde er vroeger niet mee op het schoolplein? Met stelten houd je de kinderen uren bezig, want oefening baart kunst. En je kunt het zelf ook stiekem nog even proberen, natuurlijk.
Duurzame waterballonnen (toch een beetje modern)
Een waterballonnengevecht is natuurlijk super leuk, maar je vindt dagen later nog steeds kapotte ballonnen in je tuin. Dat kan anders: met duurzame waterballonnen bereik je hetzelfde effect (drijfnatte tegenstanders) maar je kunt ze gewoon hergebruiken. Ideaal!
Klimtouw (in plaats van een schommel)
Waarom een schommel in de boom hangen als je ook een klimtouw kunt nemen? Laat je kinderen ontdekken hoe moeilijk het is om Tarzan te zijn: het houdt ze gegarandeerd lekker lang bezig. Wel voor een zachte landing zorgen, natuurlijk. Wat was vroeger jouw favoriete speelgoed?

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.