Home > Vernieuwd bestuur van de Gezinsbond Knokke-Heist van start

Vernieuwd bestuur van de Gezinsbond Knokke-Heist van start

Geschreven op 6 oktober 2023 om 10:14 door Mario De Wilde

Bij het begin van het werkjaar kwam het (bijna voltallig) vernieuwd bestuur van de Gezinsbond Knokke bijeen. Het team telt 15 leden, allemaal iron ladies van het sterke vrouwelijke geslacht, al zijn mannen uiteraard ook welkom. (foto Anne-Marie Maertens) “In een wereld die jammer genoeg soms gekenmerkt wordt door snelheid en individualisme, is het een zegen om een sterk plaatselijk bestuur te hebben. Daar waar de Gezinsbond nationaal recent wisselde van voorzitter, is er bij het bestuur afdeling Knokke continuïteit door een mix van anciens en jonge mensen die allemaal hun schouders proberen te zetten onder activiteiten die georganiseerd worden voor de jonge gezinnen. Daar wil het bestuur Gezinsbond Knokke zich ook op toespitsen“ vertelt voorzitter Anne Bailyu.

Een Gezinsbond voor iedereen
De tijd dat de Gezinsbond er enkel was voor jonge en kroostrijke gezinnen, ligt al lang achter ons. De Gezinsbond is er nu voor iedereen: jong, oud(er), groot gezin, alleenstaanden, nieuw-samengestelde gezinnen, autochtonen en anderstaligen, … Er worden door de sterk geëngageerde vrijwilligers dan ook tal van diverse activiteiten opgezet.

Badminton, knuffelturnen en loopfietskampioenschap
Zo zijn er enerzijds de reeksen recreatief badminton op zaterdagmorgen in sportcentrum De Stormmeeuw en knuffelturnen op woensdagnamiddag in sportcentrum De Stormmeeuw voor kinderen geboren in 2020 en 2021. Anderzijds worden er ook een aantal eigen activiteiten op touw gezet, zoals bij voorbeeld het KH loopfietskampioenschap dat altijd op de laatste zondag van de autoluwe week valt. Volgend jaar is een nieuwe editie gepland op 22 september 2024.

Lego@bouwfestijn, Wereldlichtjesdag en gezinswandeling Alice in Wonderland
Op 29 oktober 2023 staat in samenwerking met het Zwin Natuur Park Lego@bouwfestijn op het programma. De Gezinsbond heeft ook Sinterklaasacties in petto en heeft ook de nodige connecties om de Sint aan huis te laten komen. Op 10 december 2023 organiseert het bestuur opnieuw Wereldlichtjesdag in samenwerking met het Cultuurcentrum Knokke-Heist. In het voorjaar vindt in het Park 58 de gezinswandeling Alice in Wonderland plaats. In samenwerking met de Jeugdraad pakt de Gezinsbond in de tuin van Scharpoord uit met de traditionele Paasgrabbel.

Boomplantactie, Buitenspeeldag en Uitwuiffuif
Ook het gemeentestuur vraagt af en toe de medewerking van de Gezinsbond voor evenementen zoals o.m. Mo(nu)ment voor Vrede en Verdraagzaamheid op 11 november, de boomplantactie i.s.m. de collega’s van de afdelingen Heist en Westkapelle, activiteiten in de bibliotheek, de Buitenspeeldag en Uitwuiffuif. Het bestuur droomt tegen de zomer ook van een gezamenlijke strandactiviteit.

Jouw lidkaart meer waard
Uniek is ook dat de plaatselijke afdeling erin geslaagd is om “Jouw lidkaart meer waard” letterlijk te nemen. Naast de bestaande kortingen in een aantal winkels in onze gemeente en regio, ook dankzij andere afdelingen, kan je op vertoon van je lidkaart lid worden van NRG-fitnessclub en dit zowel in Knokke als in Brugge.

Het vernieuwd bestuur is vol enthousiasme aan het nieuwe werkjaar gestart. Je kan de leden contacteren, mocht je vragen hebben. Contactgegevens en info over het bestuur en hun activiteiten vind je op de website homepage | Gezinsbond Knokke.

Op de foto hieronder van links naar rechts:

Rij 1
Marianne Dumez (penningmeester), Sabine Heyneman, Fabienne Maes (secretaris) met hond Scott, Ann De Clercq, Kim Reeber, Els Dewilde (ondervoorzitter), Patricia Van de Walle, Sofie Lierman, Claire Vandenbulcke, Lut Monballyu

Rij 2
Lindsay Dewaele, Flore Ruysschaert en Anne Bailyu (voorzitter). Ontbreken op de foto: Annie Vandenbussche (ere-voorzitter) en Hella Hooijberg

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.