Home > 648.705 bezoekers… December was voor Kortrijk de drukste maand sinds De Warmste Week

648.705 bezoekers… December was voor Kortrijk de drukste maand sinds De Warmste Week

Geschreven op 13 januari 2023 om 07:45 door Mario De Wilde

Wie tijdens de eindejaarsperiode afzakte naar de Kortrijkse binnenstad merkte het ongetwijfeld zelf op: ‘Winter in Kortrijk’ lokte heel veel volk naar de binnenstad. December was de drukste maand sinds de Warmste Week. In december mocht de Kortrijkse binnenstad maar liefst 648.705 bezoekers verwelkomen. Dat ‘Winter in Kortrijk’ en de Tijdloze van StuBru plaatsvonden in december is daar natuurlijk niet vreemd aan. Het evenement is samen met de eindejaarsshopping de grote motor achter de stevige bezoekersaantallen. In deze presentatie gaan we dieper in op de meest markante vaststellingen.

“Winter in Kortrijk zorgde opnieuw voor leven in de brouwerij en lokte heel veel volk naar onze binnenstad. We hadden dan ook veel troeven in handen om de mensen naar hier te krijgen: de Kerstfoor, het doolhof en kinderspeelplein op het Schouwburgplein, de sfeervolle kerstlichtjes overal in Kortrijk en de succesvolle kerstmarkt in het historisch centrum van de stad. Afgelopen december was de drukste maand in Kortrijk sinds de Warmste Week, een ferme opsteker dus voor onze lokale handelaars van wie ik ook positieve signalen ontving”, aldus Wouter Allijns – schepen van Economie

“Wij zijn heel tevreden met de kerstmarkt op de verschillende pleinen. Een buitenstaander die Kortrijk bezoekt ziet op deze manier al onze prachtige pleinen. Op elk plein is er dan ook wel iets te doen. We zijn heel blij met dat vernieuwde concept en vinden het een geslaagde editie. De nieuwe invulling van het Schouwburgplein en de Wintertuin waren alvast een voltreffer. Is er ruimte voor verbetering? Zeker en daar werken we aan dit jaar. Volgend jaar willen we de puntjes op de i zetten en maken we het op zijn minst even gezellig”, voegt Joran Vanhoenacker – organisator Kerstmarkt daar aan toe.

“We kregen veel klanten over de vloer tijdens Winter in Kortrijk. We hadden er zelfs van ver buiten de provinciegrenzen die nieuwsgierig waren naar de kerstsfeer in Kortrijk. Zo waren er enkele dames die een weekend Kortrijk hebben geboekt om de grootste kerstboom te komen bezichtigen. We vingen veel positieve reacties op en kijken met heel veel goesting uit naar een nog beter en succesvoller 2023”, besluit Hans Carrein – Clovis.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.