Home > Oscar popcorner, de filmrubriek in ’t West-Vlaams dialect. Win je 1+1 gratis Kinepolis-ticket

Oscar popcorner, de filmrubriek in ’t West-Vlaams dialect. Win je 1+1 gratis Kinepolis-ticket

Geschreven op 3 februari 2023 om 13:44 door Mario De Wilde

Hallo, beste kijkers en lezers van Het Nieuws van West-Vlaanderen. Vandaag serveert Karin Robert uit Male Sint-Kruis bij Brugge ons de aflevering 59 van ‘Oscar Popcorner’, je weet wel: de enige film ter wereld die in het West-Vlaams dialect gepresenteerd wordt. Karin zal je graag twee splinternieuwe films presenteren die je vanaf dit weekend in de Kinepolis kan gaan bekijken. De volumeknop op 10 en luisteren maar…

We starten met onze stripvrienden ‘ASTERIX & OBELIX’. Zijn gaan op bezoek in het Middenrijk. 50 jaar voor Christus wordt de keizerin van China na een staatsgreep van de prins Deng Tsin Qin gevangen gehouden. Haar dochter, de prinses Sass-Yi, weet te ontsnappen en trekt naar Gallië waar ze Asterix en Obelix om hulp vraagt. Mede door middel van hun bovenmenselijke krachten, met dank aan het toverdrankje, pogen ze samen de keizerin te redden. Dat wordt me daar een boeltje van bijna twee uur vol gags en avontuur. Komend weekend al te bekijken.

Nummertje twee om te serveren is heel andere koek. Denk bij ‘KNOCK AT THE CABIN’ aan spanning en zelfs horror. Tijdens een vakantie in een afgelegen hut worden een jong meisje en haar ouders gegijzeld door vier gewapende vreemdelingen die eisen dat het gezin een ondenkbare keuze maakt om de apocalyps te voorkomen. Met beperkte toegang tot de buitenwereld moet de familie beslissen wat voor hen van belang is voordat alles verloren is.

Win je 1+1 tickets van Kinepolis

Zoals steeds kunnen jullie met ‘Oscar Popcorner’ ook weer een van de tien 1+1 tickets voor een film naar keuze in een Kinepolis naar keuze uitzoeken. Wat je daar allemaal voor moet doen?

-Volg Het Nieuws van West-Vlaanderen op instagram en/of facebook, altijd handig als je alle nieuwtjes uit je streek te weten wilt komen.

-Wat is de naam van het hondje van Asterix en Obelix?

-In de trailer van ‘Asterix en Obelix’ wordt verteld waar de naam van de Keizer van China in gegraveerd is.

-In ‘’KNOCK AT THE CABIN’’ zie je en hoor je de naam van een indringer wanneer hij Wen een hand geeft. Wat is die naam?

Bezorg ons alles voor maandagavond 6 februari om 18 uur in een mailtje met als titel ‘Asterix Knock’ naar info@hetnieuwsvanwestvlaanderen.be. Opgelet: één deelname per gezin en graag je naam en volledig adres bij de inzending voegen.

 

 

2 reacties

Helene Rysselaere, Roeselare
Geschreven op 2023-02-05 10:29:19
Ik ben in feite niet echt een fan van Ambiorix en nog veel minder van dat kloppen op die cabine maar de presentatie van Oscar is een juweeltje. Karin weet haar publiek van de eerste tot de laatste seconde te boeien. Bravo. Helene Rysselaere, Roeselare
Joke Van Driessche uit Knokke-Heist
Geschreven op 2023-02-04 22:29:15
't Is ons komieke madame weere. Altijd wriet leutig om die bezig te zien. En k ga meedoen aan de quiz. Joke Van Driessche uit Knokke-Heist

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.