Home > 56 ZoWe studenten verpleegkunde ontvingen zopas hun diploma

56 ZoWe studenten verpleegkunde ontvingen zopas hun diploma

Geschreven op 24 januari 2020 door Mario De Wilde

Gisteren studeerde een nieuwe groep van 56 verpleegkundigen af aan ZoWe verpleegkunde Brugge-Oostende. Zij ontvingen het diploma van gegradueerde in de verpleegkunde. Studenten die afstuderen in januari zijn een gegeerde groep potentiële werknemers. De pool van kandidaten, die in juni afstudeerde, is immers tegen deze tijd erg geslonken. Binnen de sector kijkt men daarom altijd sterk uit naar dit afstudeermoment. Het ZoWe verpleegkunde team zet zich ten volle in voor een bezielde opleiding, die wil meewerken aan kwaliteitsvolle zorg voor de zorgvragers in onze samenleving! Studenten kiezen zelf de optie waarbinnen zij afstuderen: ziekenhuiszorg, ouderenzorg, geestelijke gezondheidszorg en zorg voor mensen met beperkingen. Zij volgen een aangepast stagetraject, naargelang de gekozen sector. Bovendien is er ook de mogelijkheid om binnen dit traject het accent op de thuiszorg te leggen.

ZoWe verpleegkunde neemt deel aan het project levenslang leren. De opleiding is opgebouwd met modules van één semester waarbij men telkens een deelcertificaat toekent als men met succes een module beëindigt. Studeren en werken is dus werkelijkheid geworden in de hogere beroepsopleiding!
Het modulair onderwijs heeft er voor gezorgd dat de 18-jarige actiever zijn/haar opleidingstraject kan uitstippelen. Ook vinden meer en meer werkzoekenden, werknemers en anderstalige studenten de weg naar ZoWe verpleegkunde. Elke student kan kiezen welk leertraject best bij zijn/haar persoonlijke situatie aansluit: je kunt er naast een gewone dagopleiding ook kiezen voor een opleiding tijdens de avonduren. Voor anderstalige studenten en studenten uit kansengroepen is er het zorgportaal, waar de eerste module gecombineerd wordt met extra studie- en taalbegeleiding. Ook is er een verkort traject voor personen die een hoger niet-verpleegkundig diploma bezitten in de menswetenschappen. Indien je verder geïnteresseerd bent in de opleiding tot gegradueerde in de verpleegkunde kan je altijd terecht in de campussen Brugge en Oostende.

Voor meer info: www.zowe.be.

Volgende infomomenten: vrijdag 24 en 31 januari van 15u tot 17u.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.