Home > 550 studenten uit heel Vlaanderen verzamelden zich voor beiaardcantus in Brugge

550 studenten uit heel Vlaanderen verzamelden zich voor beiaardcantus in Brugge

Geschreven op 20 april 2023 om 08:03 door Mario De Wilde

Gisteren was er op het Binnenplein van het Belfort op de Brugse Markt de vierde editie van de Beiaardcantus.  Sphere vzw en Bourgogne des Flandres sloegen de handen in elkaar op de uitverkochte beiaardcantus. Na de succesvolle editie van vorig jaar vlogen de tickets voor de 4de editie opnieuw de deur uit. “Ondanks dat we iets meer tickets verkochten dan vorig jaar blijven we de kleinste beiaardcantus van het land en zijn we opnieuw uitverkocht”, zegt coördinator Bram Vanaelst. “Zulke evenementen leven bij de studenten. De beiaardcantus is het ideale moment om het komende academiejaar, net voor de examens, op een magische manier af te sluiten. Van 18 tot 22.00 uur zingen en verbroederen 550 studenten uit heel Vlaanderen zich met elkaar. Senior dit jaar is opnieuw Mathias ‘Chicon’ Deloof. Verder neemt jeugdig adjunct-stadsbeiaardier Brecht Berteloot, de fakkel over van stadsbeiaardier en vader Wim.”

Schepen van Cultuur Nico Blontrock: “Dit jaar trekt de organisatie, Sphere vzw, volop de kaart van Brugse partners. Het bier is van Bourgogne des Flandres, hier net om de hoek en de tekening van de bierpot is ontworpen door cartoonist Bart Vantieghem. Enkel de ‘mystery guest’, en dat mag ik al verklappen, is niet van Brugge. Een op en top Brugs evenement waar studentencultuur en Immaterieel Cultureel Erfgoed elkaar vinden tijdens de beiaardcantus.”

“Dit is een belangrijk evenement omdat het Brugge op de kaart zet als echte studentenstad. Het studentikoze leven maakt daar zeker en vast ook deel van uit. Onder begeleiding van adjunct-stadsbeiaardier Brecht Berteloot, die de 47 klokken van het Belfort zal bespelen, de Brugse studentenfanfare Ad Omnes en diverse cantores uit de studentenclubs, zullen studenten in open lucht afwisselend studentenliedjes meezingen. Iedereen is welkom om op een positieve manier eens kennis te maken met deze studentencultuur, om met hen uit volle borst mee te zingen en samen met hen het glas studentikoos te heffen”, aldus schepen van Brugge Studentenstad Mathijs Goderis. Teksten met de liedjes waren aanwezig en werden verdeeld via een speciaal gemaakte beiaardcodex.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.