Home > 500ste zeehond wordt momenteel verzorgd in SEALIFE Blankenberge

500ste zeehond wordt momenteel verzorgd in SEALIFE Blankenberge

Geschreven op 8 februari 2019 om 16:33 door Mario De Wilde

SEA LIFE Blankenberge verzorgt op dit moment de 500e zeehondenpup sinds de opstart van het opvangcentrum in 1998. De grijze zeehond werd zondag opgehaald in Nieuwpoort. “Het vrouwtje van 19 kilo had, bij aankomst in het centrum, hoge koorts en was erg uitgeput. Daarbovenop had ze last van een enorm abces in de nek. Hierdoor werd zij deze week meteen geopereerd.”, vertelt Manu Potin, hoofddierenverzorger bij SEA LIFE Blankenberge. “Ze herstelt goed van de ingreep. We verwachten ook deze zeehond over enkele maanden te mogen vrijlaten in zee.”, gaat hij verder.

Opvang sinds 1998

Sinds 1998 zet SEA LIFE Blankenberge zich in voor de opvang van zieke en gewonde zeehondjes die aanspoelen aan de Belgische kust. Iedere jaar worden zo tientallen zeehonden opgevangen, intensief verzorgd en vervolgens terug vrijgelaten op het strand van Blankenberge.

Zeehond helpen

Een zeehond die op het strand ligt, opgekruld in de vorm van een banaan, help je het best door afstand te houden. De zeehond komt er om uit te rusten en hoeft niet meteen terug in zee. Door 10 meter afstand te houden ervaart het geen stress en kan het goed uitrusten voor het terug op vis gaat jagen in zee. Ligt de zeehond helemaal plat, dan neem je best contact op met het rescue team via 0477 34 58 90.

Zonder overheidssteun

SEA LIFE ontvangt geen enkele overheidssteun of subsidie voor haar werkzaamheden; alleen dankzij de steun via schenkingen, zowel privaat als van scholen en bedrijven, kan SEA LIFE zorg blijven dragen voor aangespoelde zeehondjes. “De afgelopen jaren hebben wij 500 zeehonden mogen opvangen, verzorgen en terug vrijlaten dankzij de steun van onze adoptieouders”, aldus Manu Potin, hoofddierenverzorger. De 500ste zeehondenpup is de komende maanden te bezoeken in het zeehondenopvangcentrum van SEA LIFE Blankenberge. Momenteel verblijven er nog vijf opgevangen zeehonden in het centrum.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.