Home > 500ste zeehond voor SEA LIFE Blankenberge wordt vanochtend vrijgelaten in Nieuwpoort

500ste zeehond voor SEA LIFE Blankenberge wordt vanochtend vrijgelaten in Nieuwpoort

Geschreven op 29 maart 2019 om 09:22 door Mario De Wilde

Deze ochtend wordt om 10u30 zeehond Nona vrijgelaten in de haven van Nieuwpoort. De vrouwelijke pup werd opgepikt in Nieuwpoort, verzorgd in SEA LIFE Blankenberge en geadopteerd door de gemeente Nieuwpoort.
Snel aangesterkt na operatie abces
“Bij aankomst in het zeeondenopvangcentrum, woog ze 19kg, had ze hoge koorts en was ze erg uitgeput. Daarbovenop had ze last van een enorm abces in de nek. Hierdoor moest ze meteen een operatie ondergaan.”, vertelt Manu Potin, hoofddierenverzorger bij SEA LIFE Blankenberge. “Ze herstelde snel en goed van de ingreep, waardoor ze ook sneller klaar is dan verwacht voor haar avontuur in zee.”, gaat hij verder. “Omdat Nieuwpoort zo’n cruciale rol speelde voor deze zeehond én er in de haven van Nieuwpoort de laatste jaren meerdere zeehonden vertoeven, kozen we ervoor om de zeehond meteen in Nieuwpoort vrij te laten.”, aldus Manu Potin.
Opvang sinds 1998
Sinds 1998 zet SEA LIFE Blankenberge zich in voor de opvang van zieke en gewonde zeehondjes die aanspoelen aan de Belgische kust. Iedere jaar worden zo tientallen zeehonden opgevangen, intensief verzorgd en vervolgens terug vrijgelaten op het strand van Blankenberge. Vandaag is de grote dag aangebroken. Het programma achter de schermen start om 8u45. De vrijlating om 10u30 in haven van Nieuwpoort, staat open voor het brede publiek en is volledig gratis.
Wat te doen bij het opmerken van een zeehond op het strand?
Een zeehond die op het strand ligt, opgekruld in de vorm van een banaan, help je het best door afstand te houden. De zeehond komt er om uit te rusten en hoeft niet meteen terug in zee. Door 10 meter afstand te houden ervaart het geen stress en kan het goed uitrusten voor het terug op vis gaat jagen in zee. Ligt de zeehond helemaal plat, dan neem je best contact op met het rescue team via 0477 34 58 90.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.