Home > 500 West-Vlaamse leerlingen nemen vandaag en morgen deel aan technoboost techniekevent in Oudenburg

500 West-Vlaamse leerlingen nemen vandaag en morgen deel aan technoboost techniekevent in Oudenburg

Geschreven op 6 februari 2024 om 07:11 door Mario De Wilde

Vandaag dinsdag 6 en morgen woensdag 7 februari nemen meer dan 500 West-Vlaamse leerlingen uit het lager en secundair onderwijs deel aan het technoboost techniekevent in Cultuurcomplex Ipso Facto in Oudenburg. De leerlingen krijgen de kans om kennis te maken met verschillende technische beroepen en ondernemingen uit de regio en gaan zelf aan de slag in verschillende actieve demo’s en workshops. We nemen de jongeren mee op ontdekkingsreis en laten hen zien dat de wereld van techniek heel breed is!

Vandaag dinsdag ontvangen we 315 leerlingen uit het 5e en 6e leerjaar lager onderwijs. De deelnemende scholen zijn VBS Gravenbos Gistel, VBS H. Familie Oudenburg, GO! Arnoldus Oudenburg, Vrije basisschool Eernegem-Bekegem, VBS Heilige Familie Ettelgem, Vbs De Tandem Oudenburg.

Morgen woensdag verwelkomen we 219 leerlingen uit het 2e en 4e leerjaar secundair onderwijs.
De deelnemende scholen zijn VTI Oostende, Mast Brugge, GO! Athena Pegasus, Atlas Atheneum Gistel, Ensorinstituut Oostende, GO! Atheneum Nieuwpoort.

Investeren in de jeugd

Technologie evolueert razendsnel en wordt alsmaar bepalender in het werkveld. Logisch dus dat (ook) de West-Vlaamse industrie meer en meer een beroep doet op technologisch vakmanschap voor de invulling van uitdagende functies. Anders gezegd: de toekomst is aan technisch geschoolde profielen! Kiezen voor een technisch-wetenschappelijke richting is daarom een slimme & strategische zet. Om die reden wil Technoboost deze opleidingen maximaal in de kijker plaatsen door: Jongeren en hun ouders uitgebreid te informeren over technische opleidingen en beroepen. Acties op te zetten die de industriële sector onder de aandacht brengen. Op deze manier hoopt Technoboost de kwalitatieve instroom in onze ondernemingen te vergroten.

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.