Home > 5 redenen om een rolgordijn te kopen

5 redenen om een rolgordijn te kopen

Geschreven op 22 juni 2022 om 12:23 door Mario De Wilde

Er zijn veel soorten raamdecoratie, welk type moet je kiezen? Worden het plissegordijnen, vouwgordijnen of toch schuifgordijnen? Per ruimte zul je andere afwegingen maken. Wij zijn van mening dat een rolgordijn in veel situaties de beste keuze is. Hebben we hier argumenten voor? Uiteraard, hier zijn 5 redenen om een rolgordijn te kopen.

1. Betaalbaar
Laten we beginnen met de prijs. Als je kijkt naar de prijs / kwaliteitsverhouding dan is er geen enkel type raamdecoratie dat zo goed scoort als een rolgordijn. Bij rolgordijnen kopen  moet je echter wel rekening houden met de kwaliteit. Soms is goedkoop toch duurkoop. Betaal dus niet meer dan nodig is maar voorkom een teleurstelling met inferieure kwaliteit. Het materiaal moet duurzaam zijn en het systeem moet soepel werken. Als het gordijn vanaf het moment van aankoop niet soepel omhoog of omlaag gaat dan wordt dit echt niet beter in de loop der jaren.

2. Strak en modern
Minder is meer, dat is zeker het geval bij rolgordijnen. Het vlakke canvas valt niet zo op als sommige andere soorten gordijnen waardoor het een mooi geheel vormt met de rest van het interieur. In gesloten toestand lijkt het op een extra wand, met lampen en schaduwwerking kun je een bijzondere sfeer creëren. Bijkomend voordeel hiervan is de optie om op ieder moment van de dag een andere stijl te kiezen. Of per seizoen. Dit werkt met name goed als het gordijn een lichte kleur heeft. Met LED-verlichting die je van kleur kunt veranderen ontstaan er talloze mogelijkheden. Plaats bijvoorbeeld een plant tussen de lichtbron en het gordijn voor een bijzondere schaduw werking.

3. Meer keuze
De opties bij rolgordijnen gaan verder dan de kleur. Er zijn meerdere materialen met unieke textuur en eigenschappen. Zo kun je kiezen voor lichtdoorlatend tot aan geheel verduisterend. Er zijn ook duo-rolgordijnen waarbij twee lagen met stroken over elkaar heen schuiven. Er zijn unieke mogelijkheden voor iedere ruimte in huis, van de huiskamer tot in de slaapkamer. Zo zul je in de slaapkamer baat hebben bij een verduisterend rolgordijn. Dit zal je nachtrust zeker ten goede komen. Laat in de ochtend het gordijn automatisch openen, zo heb je geen wekker meer nodig!

4. Eenvoudig te automatiseren
Als je geen fan bent van die koordjes om het gordijn te openen en sluiten dan hebben we goed nieuws voor je; rolgordijnen zijn perfect te automatiseren. Niet alleen hoef je die koordjes nooit meer aan te raken, ze kunnen zelfs helemaal verwijderd worden wat er ook nog eens netter uitziet. Somfy maakt allerlei producten om raamdecoratie te automatiseren. Klik hier voor de site en ontdek alle mogelijkheden.

5. Werkt samen met je woning
Met automatisering is het mogelijk om meerdere gordijnen in huis te koppelen. Zo kun je vanuit de huiskamer de gordijnen op de slaapkamer bedienen. Of alle gordijnen aan de zuidzijde van de woning laten sluiten als de zon daar staat. Daarnaast kun je koppelingen maken met de verlichting, beveiligingscamera’s of een lichtsensor. Als je slimme luidsprekers in huis hebt met spraakassistentie dan kun je deze assistent bijvoorbeeld vragen om de gordijnen in de huiskamer te openen. Zet jouw huis aan het werk zodat je het zelf niet meer hoeft te doen!

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.