Home > 4e Brugs kampioenschap Krulbollen met 16 teams was er eentje op hoog niveau

4e Brugs kampioenschap Krulbollen met 16 teams was er eentje op hoog niveau

Geschreven op 7 september 2020 om 16:33 door Mario De Wilde

Het Brugs Kampioenschap Krulbollen ging afgelopen zaterdag door en was ondertussen reeds aan zijn vierde editie toe is. Het blijft uniek dat men deze typische Vlaamse sport in sowieso het oudste café van Brugge en zelfs ‘Probably the Oldest Pub in the World’ kan beoefenen. Franky Demon, schepen van Sport: “Als stad zijn we dan ook blij dat we dit evenement mee kunnen helpen promoten. Bollen, rollen, werpen met ijzeren of houten bollen, rollebanen, bolbanen… In de zeventiende eeuw kreeg het spel allerlei benamingen mee en ‘werpen met de bol naar de staak’ vat de essentie van de sport nog goed samen. Zelfs honderden jaren later zit het ‘krulbollen’ nog altijd diep ingeworteld in vooral Oost- en West-Vlaanderen.”

“Dat in deze corona-tijden toch nog altijd zestien ploegen meedingen naar de titel van Brugs kampioen bewijst dat ook. Als schepen van Sport ben ik uitermate gecharmeerd dat dergelijke oude sporten niet alleen nog steeds georganiseerd worden, maar vooral dat ze nog zo’n grote aanhang kennen. En dat is ook waar wij als stad naar streven, dat elke sport – hoe klein of hoe oud ook, de Bruggelingen actief houdt. Om ondersteuning van deze minder bekende sporten mogelijk te maken kunnen organisatoren trouwens altijd een beroep doen op de stad en de sportraad. Trofeeën, promotie of huur van materiaal zijn allemaal mogelijkheden die wij aanbieden om als beleidsploeg ons steentje bij te dragen.
Het is door die samenwerkingen met lokale en sportieve actoren op te zetten dat er op termijn méér en beter georganiseerde evenementen aangeboden zullen worden. Chapeau trouwens ook voor de organisatie dat ze dit BK in moeilijke omstandigheden toch kunnen laten doorgaan. Liever krulbollend actief blijven dan tenenkrullend aan de kant blijven zitten. Bij deze wil ik iedereen nogmaals van harte feliciteren met hun inzet en in het bijzonder de twee Brugse kampioenen!”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.