Home > 47-jarige Pieter Derudder is nieuwe voorzitter van KVC Wingene

47-jarige Pieter Derudder is nieuwe voorzitter van KVC Wingene

Geschreven op 7 april 2023 om 07:23 door Mario De Wilde

Koen Vandewalle treedt af als voorzitter van vierde provincialer Wingene. Vanaf zijn zes jaar speelde Koen Vande Walle bij HO Wingene en doorliep er alle jeugdrangen. Zijn topjaar was ongetwijfeld het kampioenejaar bij de scholieren (huidige U17) waar hij met 44 goals topschutter was van de ploeg. Door de studies in Leuven ging de veelbelovende carrière echter niet verder dan de reserven. Toen ook dit fysiek te zwaar werd richtte hij samen met enkele leeftijdsgenoten en oud gedienden de studaxen op. Parrallel begon dan ook zijn intrede in het bestuur onder toenmalig Voorzitter Freddy Dedeyne. Ze vormden een ware tandem en slaagden er in om enkele keren Club Brugge naar Wingene te halen.

Toen Freddy na 10 jaar zijn mandaat ter beschikking stelde werd Koen Vande Walle in 2000 Voorzitter van HO Wingene. Samen met wijlen Joost Danneels realiseerden ze de fusie tussen HO Wingene en Sint-Jan Wingene. Jo Vandewiele werd toen de nieuwe voorzitter. Na Jo Vande Wiele nam Pascal Danneels over die dan op zijn beurt werd opgevolgd door Serge Lambrecht. In 2014 nam Koen Vande Walle (noodgedwongen) zelf terug het Voorzitterschap op. De kaap van 10 jaar Voorzitter zal echter niet gehaald worden…. Na een carrière van net geen 30 jaar advocaat maakt Koen Vande Walle de overstap naar de magistratuur hetgeen wettelijk onverenigbaar is met een bestuursmandaat.

Gepolst naar zijn hoogte- en dieptepunten in bijna 10 jaar Voorzitterschap kunnen er dadelijk enkele opgenoemd worden. Absoluut memorabele hoogtepunt was de titel in 1ste provinciale in het seizoen 2016-2017 toen ze het razend ambitieuze en veel kapitaalkrachtiger Zwevezele achter zich konden houden met een derby waar meer dan 1.000 supporters aanwezig waren.

Verder onthoudt Koen vooral de vele vriendschappen en nieuwe mensen die hij als bestuurslid leerde kennen. De verplaatsingen in derde amateur vond hij steeds uitdagend maar nu er terug rond de kerktoren wordt gespeeld is het aangenaam om soms met het bestuur en supporters de verplaatsing met de fiets te kunnen maken.

Dieptepunten zijn er uiteraard ook geweest: “extra sportief denk ik met grote dankbaarheid maar ook met weemoed terug aan de bestuursleden die er niet meer bij zijn: Filip Lamote, George Lambert en vorig jaar nog Walter Debie. Sportief was het noodgedwongen herbeginnen in 4de provinciale misschien ook wel een dieptepunt, alhoewel het ook als een hoogtepunt zou kunnen bekeken worden: de eigen jeugd kan weer in eigen gemeente in het eerste elftal spelen, er komen terug meer supporters naar de westrijden en ze blijven ook langer plakken hetgeen dan ook zijn positief effect heeft op de sponsors. Met Pieter Derudder heb ik een waardige en gedreven opvolger. We hebben één jaar het voorzitterscchap in duo mandaat uitgeoefend zodat het voor hem niet veel geheimen meer heeft. Hij stelt zich uiteraard het best zelf aan jullie voor. En ja, de titel in 4de provinciale zou mijn mooiste afscheidscadeau als voorzitter zijn. “

VOORSTELLING PIETER DERUDDER – NIEUWE VOORZITTER KVC WINGENE
GEGEVENS

• Pieter Derudder
• Woonplaats: Wingene
• 46 jaar (°1977)
• 3 zonen (2 voetballers en 1 keeper)
• Beroep: Account Director D|M&S Communications
• Bestuurslid KVC Wingene sedert 2011
Op 7-jarige leeftijd begonnen met voetballen bij het toenmalige Hogerop Wingene waar mijn vader toen ook al actief was als afgevaardigde, bestuurslid en later zelfs ondervoorzitter.
Via het doorlopen van alle jeugdreeksen (toen nog 11 tegen 11) met heel veel trots ook speler van het eerste elftal geworden en dit in tweede provinciale waar we een ploeg hadden met heel veel jeugdspelers die doorgebroken waren. Dit olv trainer Luc Desserano die ons daartoe alle kansen gaf.
Spelerscarrière liep later nog over 2 jaar Doomkerke en 1 jaar Ruddervoorde om finaal terug bij KVC Wingene terecht te komen als aanvoerder van de beloften en later ook vele jaren als jeugdtrainer.
Na de fusie mee gestapt in het nieuwe verhaal als bestuurslid.
Voetbal is voor mij geen hobby maar een passie, zowel bij het kijken naar jeugdvoetbal, eerste elftal als voetbal op TV.
Na een mandaat van meer dan 10 jaar bestuurslid had ik de kans om al een anderhalf seizoen mee te lopen als co-voorzitter naast Koen Vande Walle die mij destijds ook al gevraagd had om als bestuurslid toe te treden en dit omwille van mijn sociaal engagement dat ik ook al opnam als chiroleider, bestuurslid van het jeugdhuis en feestcomité gemeente Wingene.

VISIE & MISSIE

Als kersvers voorzitter wil ik vooral streven naar de combinatie tussen een familiale club waar iedereen zich thuis en welkom voelt maar toch ook met de nodige sportieve ambititie ervoor gaat om steeds beter te worden en te winnen waar het kan en dit in alle reeksen en leeftijden.
Gestructureerd jeugdvoetbal met competente trainers vormt de basis voor provinciaal en zelfs nationaal voetbal. KVC Wingene wil/moet een club zijn waar jonge talentvolle spelers kansen krijgen om door te stromen naar de eerste ploeg. KVC Wingene zal op termijn terug een stabiele derde of zelfs tweede provincialer worden waarbij supporters veel speler kennen en herkennen op en langs het plein. Fun, kameraderie centraal maar in een winning spirit.
Een club gezond leiden kan ook niet zonder een zero tollerantie op vlak van het financiële en fiscale aspect. Wij gaan voor een volledig zogenaamde ‘witte boekhouding’ met correct beheer van vergoedingen en zonder ondoordachte grote uitgaven.
Op termijn willen we onze Ketfoot Plus (G-sport) nog verder uitbreiden, denken we aan het oprichten van een damesploeg en willen we een aantrekkelijke club zijn voor alle jeugdspelers uit onze regio die in een stabiele, toffe en ambitieuze club willen terechtkomen.

En een goed feestje of evenement af toe moet ook kunnen. Voetbal is een feest en daar staat KVC Wingene ook voor ! Dat merk je in onze kantine na de thuiswedstrijden die we ook zoveel mogelijk op zaterdagavond willen spelen.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.