Home > 450 kids: weergoden geen pretbederver tijdens geslaagde binnenspeeldag in Diksmuide

450 kids: weergoden geen pretbederver tijdens geslaagde binnenspeeldag in Diksmuide

Geschreven op 18 april 2024 om 07:36 door Mario De Wilde

Maar liefst vierhonderdvijftig kinderen uit het eerste tot zesde leerjaar verzamelden vandaag in en rond sportcomplex De Pluimen van Diksmuide voor een lastminute indooreditie van de Buitenspeeldag. De regen kon de pret niet bederven, ook binnen blijft de namiddag een topformule voor onze jongste inwoners. Tussen 13 en 17 uur werd sportcomplex De Pluimen omgetoverd in een gigantisch speelparadijs. Pas gisteren werd besloten om de buitenspeeldag om te dopen tot ‘binnenspeeldag’. Geen gemakkelijke beslissing, want in de organisatie kruipt ontzettend veel werk en voorbereiding. Dankzij de creativiteit van de vrijetijdsdiensten werd de buitenspeeldag in 24 uur tijd een binnenspeeldag.

Silent disco in de douches

Meer dan dertig activiteiten en een veertigtal medewerkers en vrijwilligers bezorgden de kinderen een onvergetelijke dag. Wie toch nog graag een frisse neus wou halen kon nog steeds voor enkele activiteiten buiten terecht. Van gigantische luchtkastelen in de sporthal en een brancardrace in de centrale gang, tot een silent disco in de doucheruimte en autopimpstand bij de padelterreinen buiten. Elke ruimte werd creatief benut om de kinderen een geslaagde dag te bezorgen.

450 keer fun

De opzet van de binnenspeeldag is eenvoudig: weg met tablet, tv en pc, en zoveel mogelijk spelen. Zo’n 450 kinderen gingen in op die oproep, en beleefden een heerlijke dag. Vrijetijdsdiensten versus weergoden? 1-0!


Op de foto herken je enkele jonge deelnemers van de binnenspeeldag. Achteraan zie je v.l.n.r. sportdienstmedewerker en coördinator Brigitte Gabriels (aka ‘mama binnenspeeldag’), schepen Katleen Winne en burgemeester Lies Laridon. Schepen voor Jeugd Marc De Keyrel moest zich verontschuldigen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.