Home > 45.000 euro financiële steun voor de drie dierenasielen in Brugge

45.000 euro financiële steun voor de drie dierenasielen in Brugge

Geschreven op 18 augustus 2022 om 09:34 door Mario De Wilde

Drie Brugse dierenasielen kunnen rekenen op bijna 45 000 euro van de Vlaamse Overheid. Dat is een gevolg van de investeringen van Vlaams Dierenminister Ben Weyts, die in totaal 1,7 miljoen euro voorziet voor dierenasielen in Vlaanderen. Deze zomer krijgen 138 erkende asielen samen 678.000 euro ondersteuning uitbetaald. Daarbovenop kregen de asielen ook nog ruim 1 miljoen euro voor de zorg die ze dragen voor dieren die in 2021 in beslag genomen werden – ook dat is een historisch hoog bedrag. “In onze stad kan Het Blauwe Kruis Brugge rekenen op 8.713 euro, Hippo-Agri Mark & Mathias op 32.550 euro en Poespartoe op 3.106 euro extra ondersteuning. Met deze financiële steun kunnen ze hun werking verder professionaliseren en zo het dierenwelzijn in onze gemeente verder verbeteren”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Maaike De Vreese.

Amper een paar jaar geleden kregen de dierenasielen geen enkele structurele steun vanuit de overheid. Vlaams Dierenminister Ben Weyts bracht hier in 2020 verandering in, toen elk erkend dierenasiel voor het eerst een eenmalige ondersteuning kreeg van € 3.000. Sinds 2021 biedt Vlaanderen aan dierenasielen structurele financiële steun, die vorig jaar voor de eerste keer werd uitbetaald. Want dierenasielen doen fantastisch werk. De medewerkers en vrijwilligers werken keihard om de beste zorgen te geven aan verwaarloosde, verdwaalde, vergeten of soms zelfs mishandelde dieren, die vaak specifieke zorgen nodig hebben. Dierenasielen steunden in het verleden uitsluitend op hun vrijwilligers en hun eigen fondsenwerving.

“Vroeger was Dierenwelzijn een vergeten en verwaarloosde bevoegdheid en kregen dierenasielen geen structurele steun van de overheid. De laatste jaren maken we in Vlaanderen echter stap voor stap werk van een volwaardig en volwassen Dierenwelzijnsbeleid”, zegt Vlaams Dierenminister Ben Weyts. “Het was dan ook een logische stap om de dierenasielen structureel te ondersteunen. De vrijwilligers in de asielen voorkomen heel veel dierenleed”. Weyts wil het financieringsmechanisme nog verder verbeteren en bekijkt momenteel in samenspraak met de dierenasielen zelf hoe de structurele steun en de vergoeding voor in beslag genomen dieren nog meer op punt gesteld kan worden.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.