Home > 42 strandcabines krijgen kleurtje. Cabin Art in Koksijde focust op daken

42 strandcabines krijgen kleurtje. Cabin Art in Koksijde focust op daken

Geschreven op 12 juni 2020 om 18:24 door Mario De Wilde

Van 27 juni t.e.m. 13 september zullen 42 strandcabines het strand kleuren van Sint-Idesbald met de 12de editie van de openluchttentoonstelling Cabin Art. Dit jaar is het thema ‘Dach ’ naar titel van de tentoonstelling die voorzien was in Kunstencentrum Ten Bogaerde maar die werd uitgesteld naar 2021. Dach is het Duitse woord voor ‘dak’ en ‘Dach’ is ook de titel van een kunstwerk van de Oswald Oberhuber dat je zal kunnen zien in deze expo in samenwerking met het S.M.A.K. in 2021.

De deelnemers

Met uiteenlopende technieken van olieverf en acryl tot fotografie en fractale computertechnologie zullen de kunstenaars je verrassen tijdens uw wandeling langs de strandcabines van Sint Idesbald. De kunstenaars mochten het thema ‘dak’ breed interpreteren en dat zorgt voor veel verscheidenheid. Deelnemers komen uit Vlaanderen, Wallonië, Brussel en zelfs uit Frankrijk: Wail Albadri , Chris Andries, Marc Baddé , Luciano Bassi, Yves Cardoen, Pim Catry , Sandra Claeys, Thierry De Borman, Chris De Smet, Josiane Debatisse, Annemie Debelder, Carole Decock, Erik Demey, Michel Dievart, Ria Geunes, Véronique Gillis-Cuvelier ,  Johan Govaerts, Jef & Frie Hoornaert-Hardeman, Bernardine Huvaere, Martine Imbrechts, Rudy Impens, Heidi Kanters, Lut Lambrecht, Stijn Lauwers, Luc Leye, Alfred Lombart, Luce Ardaen, Michel Mangon, Michael Marek, Justine Morlion, Tanya Nys, Dayke Ploegmakers-Gevers, Greet Polleunis, Gloria Romberg, Nele Santy, Veronique Van Nieuwenhove, Marie-Claire Vandecléé, Chris Vanroelen, Luc Verschuere, WZC Dunecluze.

Doe mee met de publiekswedstrijd

Win een geschenkpakket door jouw favoriete strandcabine bekend te maken. Vul hiervoor het wedstrijdformulier in, dat je vindt in de kantoren van de dienst Toerisme van Koksijde en Sint-Idesbald en bij Rodeo op het George Grardplein (Sint-Idesbald). Na afloop van de tentoonstelling valt het mooiste kunstwerk in de prijzen en trekt een onschuldige hand misschien jouw ingevuld wedstrijdformulier waardoor jij een geschenkenpakket wint.

Gratis rondleidingen

Op zaterdag 11 en 25 juli en op 8 en 22 augustus kan je een gratis rondleiding volgen. Zo krijg je bij elk kunstwerk een woordje uitleg. Afspraak telkens om 11 uur aan het bureau voor Toerisme van Sint-Idesbald. Reservatie is noodzakelijk via www.koksijde.be/rondleidingen2020, dit is mogelijk vanaf 22 juni.

Meer info?

Cultuur & Erfgoed
058 53 34 40
cultuur@koksijde.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.