Home > 40 West-Vlaamse ondernemerrs op zoek naar ideeën, kansen en (handels)opportuniteiten in Dubai

40 West-Vlaamse ondernemerrs op zoek naar ideeën, kansen en (handels)opportuniteiten in Dubai

Geschreven op 27 oktober 2021 om 19:35 door Mario De Wilde

Dubai organiseert als eerste land in het Midden Oosten de 35e wereldtentoonstelling. Oorspronkelijk zou de Expo in 2020 plaatsvinden, maar door Corona werd alles een jaar uitgesteld. UNIZO brengt gedurende de Vlaamse Week 40 West-Vlaamse ondernemers samen in Dubai op zoek naar ideeën, kansen en (handels)opportuniteiten.

“Het thema van de Expo is ‘Connecting minds, creating the future’ waarbij veel landen de aandacht volledig richten op duurzaamheid, schone energie en circulariteit. Eén voor één thema’s waar ondernemers dagdagelijks mee bezig zijn. En we zijn hier met West-Vlaanderen niet alleen, in totaal zijn er 270 UNIZO-ondernemers aanwezig. Ook de provincies Limburg en Oost-Vlaanderen stuurde een delegatie uit. Met de in totaal 270 aanwezige ondernemers organiseert UNIZO in het iconische Atlantis-hotel een Vlaamse netwerkavond in aanwezigheid van Vlaams Minister-President Jan Jambon en CEO van Flanders Investment and Trade Claire Tillekaerts”, zegt provinciaal UNIZO-voorzitter Jef Maeseele.

Minister-president Jan Jambon: “De laatste jaren zijn de handelsrelaties tussen Vlaanderen en de Verenigde Arabische Emiraten heel hecht geworden zijn. De Emiraten bevinden zich – met 2,5 miljard euro Vlaamse uitvoer in 2020 – in de Vlaamse top 20 van grootste exportbestemmingen. Dubai biedt als innovatieve hub voor o.a. IT-ontwikkeling, digitale marketing en medisch toerisme heel wat opportuniteiten voor Vlaamse tech-ondernemers. Ik ben er van overtuigd dat deze UNIZO-missie hier een belangrijke stimulans aan geeft.“

Claire Tillekaerts: “Ook na Expo 2020 Dubai blijven de VAE en bij uitbreiding de Golfregio opportuniteiten bieden voor Vlaamse ondernemers. Ik hoop dan ook dat deze UNIZO-missie heel wat ondernemers mag inspireren om die kansen verder te verkennen. Flanders Investment & Trade helpt hen hierbij graag verder op weg.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.