Home > 350 nieuwe inwoners present op kennismakingsreceptie in De Panne

350 nieuwe inwoners present op kennismakingsreceptie in De Panne

Geschreven op 2 maart 2023 om 07:47 door Mario De Wilde

Vorige vrijdag was er de tweede editie van de receptie voor nieuwe inwoners, georganiseerd door het lokaal bestuur De Panne. De grote opkomst maakte van dit evenement een groot succes. Sinds vorig najaar organiseert het lokaal bestuur De Panne tweemaal per jaar een kennismakingsmoment met al haar nieuwe inwoners: 1 maal in februari en 1 maal in september. Alle nieuwe inwoners van de afgelopen 6 maanden worden uitgenodigd voor deze avond. Mits inschrijving zijn zij en hun nieuwe buren van harte welkom in het gemeentehuis.

Kennismaking
De receptie voor nieuwe inwoners is dé gelegenheid om als nieuwe inwoners kennis te maken met het bestuur en andere nieuwe inwoners, en om ermee in gesprek te gaan. Dit met een hapje, een drankje, een vleugje muziek en een leuk aandenken aan de avond.

De Panne in cijfers
Op 1 januari 2023 telde De Panne 11.086 inwoners. In 2022 vestigden 725 nieuwe inwoners zich in de gemeente. Ten opzichte van 2021 is dit een kleine daling van 5 personen. Om de 6 maanden worden dus ongeveer 350 nieuwe inwoners uitgenodigd. Voor de receptie van 24 februari waren maar liefst 150 inwoners ingeschreven.

Bram Degrieck, burgemeester: “Communicatie met de inwoners is een belangrijk aandachtspunt in onze beleidsdoelstellingen. We merken heel hard dat nieuwe inwoners doelbewust kiezen voor De Panne, omwille van de hoge levenskwaliteit en de natuurlijke omgeving. Het feit dat we in een hoekje wonen, wordt door velen als een voordeel ervaren in plaats van een nadeel. Uiteraard geheel terecht.
De recepties zijn trouwens voor iedereen toegankelijk, ook voor wie al lang in De Panne woont of bij ons resident is.”

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.