Home > 30 bedrijven en organisaties gisteren in Oostende helemaal in de ban van drones

30 bedrijven en organisaties gisteren in Oostende helemaal in de ban van drones

Geschreven op 24 mei 2024 om 09:31 door Mario De Wilde

Gisteren organiseerden Haven Oostende en Economisch Huis Oostende de eerste editie van het ‘Interactief Forum Drones Oostende’. 30 bedrijven en organisaties werden gerepresenteerd. De focus van dit baanbrekende evenement lag op varende en onderwaterdrones. Het ‘Interactief Forum Drones Oostende’ bood een platform voor professionals, academici en industrieleiders om ideeën uit te wisselen, uitdagingen te bespreken en samenwerkingen te verkennen.

In 2019 richtten Haven Oostende en Economisch Huis Oostende, samen met REBO, Internationale Luchthaven Oostende – Brugge, Hogeschool Vives en VLOC Ostend DroneHub
Oostende vzw op om alle droneontwikkelingen in Oostende te ondersteunen. Ostend Dronehub
Oostende streeft ernaar Oostende te positioneren als een hub voor de ontwikkeling van drones
voor industrieel en wetenschappelijk gebruik, met een focus op regionale impact. Ze beoogt ook
de oprichting van een netwerk rond droneactiviteiten in Oostende om clusterwerking te bevorderen. In dat kader werd nu ook samengewerkt voor het ‘Interactief Forum Drones
Oostende’.

Met de voortdurende evolutie van technologieen die de maritieme sector transformeren, is het
Interactief Forum Drones Oostende een cruciale stap in het bevorderen van innovatie en
samenwerking. Door de opkomst van drones in de scheepvaart en onderwaterexploratie wordt
een nieuw tijdperk van efficie ntie en veiligheid ingeluid.

Door middel van interactieve sessies, presentaties van Antoon Van Coillie (ZULU Associates),
Walter Driesen (dotOcean) en trendwatcher Tom Palmaerts (Trendwolves), en een unieke
rondleiding bij Exail Robotics Belgium kregen de deelnemers een dieper inzicht in de mogelijkheden en toepassingen van drones in onder andere de maritieme omgeving.

Charlotte Verkeyn, Voorzitter Haven Oostende, Ostend DroneHub Oostende & Economisch Huis Oostende: “De diversiteit van de vertegenwoordigde bedrijven en organisaties toont de brede interesse en de mogelijkheden die drones bieden in verschillende sectoren. Het doet me als voorzitter dan ook een groot plezier om te zien dat dit evenement een unieke kans biedt om innovatie in de diverse sectoren te versterken.”

Dirk Declerck, CEO – Gedelegeerd Bestuurder Haven Oostende: “Eén van de fundamenten van Haven Oostende is het ondersteunen van onderzoek, incubatie, ontwikkeling en innovatie. Het Interactief Forum Drones Oostende benadrukt de veelzijdigheid en het enorme potentieel van drone-technologie in de maritieme sector. Het succes van deze eerste editie motiveert ons om te blijven investeren in de toekomst.”

Filip Roelandt, Algemeen Directeur Economisch Huis Oostende: “Dit event toont nog maar eens hoe waardevol innovatie is voor onze economie. 30 bedrijven en organisaties actief in deze groeiende sector werden geïnspireerd door de innovatieve mogelijkheden van drone-technologie, wat alleen maar positief kan zijn voor verdere ontwikkeling van elke onderneming en van onze Stad.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.