Home > 3-jarige jongedame van 4 meter aangekomen in Bellewaerde. Vanaf 30 maart is giraf Zuri te bewonderen

3-jarige jongedame van 4 meter aangekomen in Bellewaerde. Vanaf 30 maart is giraf Zuri te bewonderen

Geschreven op 18 januari 2024 om 09:57 door Mario De Wilde

Gisteren was er de aankomst van een nieuwe giraf in Bellewaerde Park in Ieper. Het gaat om de Rothschildgiraf Zuri, een jongedame van 3 jaar oud die in Pairi Daiza geborenis  en heeft met succes de overstap gemaakt heeft naar Bellewaerde Park. Daar zal ze een belangrijke rol spelen in het Europees kweekprogramma en in het ondersteunen van de huidige kweekgroep.
Europees kweekprogramma
In totaal spot je nu vier giraffen in het park, waaronder een mannelijke giraf Dumisani (4,5 jaar) en drie vrouwelijke giraffen: Safiya (4,5 jaar), Kamala (3 jaar) en de nieuwste bewoner Zuri (3 jaar). Vanaf 3 jaar worden vrouwelijke Rothschildgiraffen geslachtsrijp. De komst van Zuri is cruciaal voor het Europees kweekprogramma waar Bellewaerde actief aan deelneemt, in samenwerking met EAZA (European Association of Zoos and Aquaria).
Vernieuwde Savanne
Vanaf 30 maart kunnen bezoekers Zuri in het echt gaan bewonderen en dat in het recent vernieuwde giraffenverblijf. De Savanne werd vorig jaar aanzienlijk uitgebreid, waardoor er meer ruimte is voor een groter aantal giraffen. Bovendien worden de stallen duurzaam verwarmd met geothermie, er werden zandbedden aangelegd en de Savanne werd met betere trainingsvoorzieningen uitgerust.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.