Home > 2e Editie Miles for Smiles in Brugge met peterschap van Jef Neve

2e Editie Miles for Smiles in Brugge met peterschap van Jef Neve

Geschreven op 5 maart 2019 om 20:07 door Mario De Wilde

Vorig jaar organiseerde de Ronde Tafel van Brugge voor het eerst een succesvol loop evenement ‘Miles for Smiles’. Ondanks het winterse weer daagden toen meer dan 1000 lopers op, wat boven alle verwachtingen was. Het charity event leverde niet alleen een mooi bedrag op voor de diverse goede doelen, het zette ook een nieuw iconisch loop evenement op de kaart.

Lopen door kazernesite

Dit jaar wordt een 2e editie georganiseerd, en zijn de ambities van de organisatoren verder gegroeid. Er werd een record aan sponsoring opgehaald, en er staat opnieuw een unieke affiche op het programma.  Door de decennialange militaire aanwezigheid is iedereen bekend met de kazernesite langs de Dorpsstraat in Sijsele. Erg omstreden was ook de aanwezigheid van een 500-tal vluchtelingen gedurende een klein jaar, maar sedertdien staat de site al geruime tijd leeg. Op termijn wordt er een geheel nieuwe wijk gerealiseerd voor wonen, werken, ontspanning en sport. Intussen ziet Ronde Tafel Brugge in deze site haar ideale locatie voor een opmerkelijk en nieuw sportief evenement. Het is uniek dat de kazerne voor dit evenement door Defensie wordt gedemilitariseerd: hierdoor krijgt het publiek toegang tot deze unieke site in totaal belevingsconcept.

Vier goede doelen

Miles for Smiles is een loopwedstrijd voor het grote publiek op zaterdag 16 maart 2019 waarbij verschillende teams zo veel mogelijk rondes van 1 mile afleggen (1.6 km) binnen 2 uur. Het parcours slingert over het tarmak, tussen het groen en dwars doorheen de loodsen op het militair terrein, uniek want nooit eerder publiekelijk toegankelijk. “Langs de kant zijn er DJ sets, food trucks, optredens en hopen ambiance”, aldus Bruno Deprez van Ronde Tafel Brugge, “en zo wordt deze loopwedstrijd een echte event-run.” Elk team selecteert op voorhand een van de 4 goede doelen – De Kade, De Doorzetters, Oranje, of de MUG heli – en bepaalt zo mee de opbrengst volgens zijn aantal afgelegde miles.

Lopend brandend actueel
“Miles for Smiles is een jong en fris concept waar, naast de sportieve prestatie, de muzikale en feestelijke beleving centraal staat, ondersteund door een unieke locatie en een sociale betrokkenheid”, zegt muzikant Jef Neve, die peter is van het event. Na het loopgedeelte sluit het event af met een party waarop DJ’s de ambiance overnemen. Enkele speciale acts zullen er gevoerd worden, terwijl muzikant Jef Neve er ook een kort optreden zal geven.
Lopen is brandend actueel en erg wervend, getuige de sterke opmars en het succes van verschillende Brugse loopevenementen zoals Dwars door Brugge, Urban Trail en de Kerstloop. Miles for Smiles is hierin als totaal beleving een nieuwe aanvulling geworden, de locatie en het concept zijn alvast uniek. Mout Uyttersprot, acteur en zelf een fervent loper, besloot zijn duit in het zakje te doen door op te treden als presentator van het event. “Ik zie het als een uitdaging. Als acteur heb je een show voorbereid, toch minstens in grote lijnen, maar om Miles for Smiles te presenteren zal ik beroep moeten doen op mijn improvisatievermogen, iets wat ik heel graag doe.”
Deelnemen aan Miles for Smiles kan door in te schrijven via de website www.milesforsmiles.be.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.