Home > 27 zwartrijders en 3 drugbezitters tijdens controleactie op bussen in Kortrijk

27 zwartrijders en 3 drugbezitters tijdens controleactie op bussen in Kortrijk

Geschreven op 9 december 2023 om 19:03 door Mario De Wilde

Politie en De Lijn deden gisteren een nieuwe gezamenlijke controleactie op overlast en zwartrijden door busreizigers. Dat gebeurde net na school en er werd vooral gecontroleerd op overlast en zwartrijden op enkele drukke buslijnen van en naar het NMBS-station van Kortrijk. Ook de PZ VLAS drughond was van de partij. Deze keer stonden de controleposten opgesteld aan de Menenpoort in Kortrijk.

Resultaten
In totaal werden een 500-tal busreizigers gecontroleerd, verspreid over 20 bussen, waar vooral schoolgaande jeugd op zat. Naast de controle van het vervoerbewijs moest iedereen ook langs de drughond passeren:
– 27 personen konden geen (geldig) vervoersbewijs voorleggen en werden geverbaliseerd
– 8 personen werden door de drughond aangeduid
– 3 daarvan hadden effectief drugs op zak en werden hiervoor geverbaliseerd (2x marihuana en 1x MDMA), de drugs werden in beslag genomen
– 5 personen waren vals positief, wat betekent dat zij eerder drugs op zak hadden maar niet meer op het moment van de controle, dat was ook duidelijk te zien aan de attributen en/of gebruiksvoorwerpen die bij hen aangetroffen werden

“Politiezone VLAS en De Lijn blijven nauw samenwerken en gezamenlijke controleacties uitvoeren op drukke buslijnen na schooltijd. Op die manier worden zowel het zwartrijden als alle andere vormen van overlast (geweld, drugs, intimidatie, diefstal …) op bussen kordaat aangepakt. De actie, dit vlot en zonder incidenten verliep, is zeker geslaagd en zal opnieuw herhaald worden!

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.