Home > 25 nieuwe gastheren (en -dames) van de Zwinstreek

25 nieuwe gastheren (en -dames) van de Zwinstreek

Geschreven op 18 mei 2022 om 17:23 door Mario De Wilde

25 ondernemers uit de Zwinstreek (gemeente Sluis, Knokke-Heist, Damme, Maldegem en Sint-Laureins) ontvingen op maandag 16 mei 2022 in het bezoekerscentrum-kustlab van Waterdunen aan de Hogedijk te Breskens het certificaat ‘Gastheer van de Zwinstreek’. Voor Knokke-Heist gaat het om Caroline De Cuyper van B&B Het Zomerpad, Ilse Denys van Hotel St. Pol, Lieve Gunst van Hoeve-ijs Hazegras en gidsen Katia Cornelis, Marie-José Martens en Sabine Dhoore. Tijdens een cursus van vier dagdelen zijn ze opgeleid om inwoners en gasten te informeren en enthousiasmeren over de Zwinstreek. Na een presentatie van hun eindopdracht ontvingen de nieuwe gastvrouwen en – heren een certificaat en gevelbordje uit handen van schepen Rik Strubbe (gemeente Damme) en Carlos Bonamie (gemeente Sint-Laureins).

Gastbeleving vergroten
Door het volgen van de cursus Gastheer van de Zwinstreek kunnen ondernemers bijzondere informatie op het gebied van natuur, cultuur en streekproducten in de Zwinstreek doorgeven aan hun gasten. ‘Interessante weetjes uit eerste hand horen, is veel persoonlijker, authentieker en gastvrijer dan informatie uit een folder halen. Door het volgen van de cursus kan ik iets toevoegen aan de ervaring van mijn gasten tijdens hun verblijf in de streek. Ook de grensoverschrijdende werking vind ik zeer waardevol!’, aldus één van de deelnemers. Komend najaar worden er nog eens vijftig gastvrouwen en – heren opgeleid.

Over het programma Gastheer van de Zwinstreek

Gastheer van de Zwinstreek is onderdeel van een landelijk programma, Gastheer van het Landschap, van IVN Natuureducatie. Het programma Gastheer van de Zwinstreek heeft als doel toeristische informatie over de Zwinstreek dichterbij de gast te brengen op een persoonlijke en laagdrempelige wijze, het grensoverschrijdend verbinden van en stimuleren van samenwerking tussen horeca en toeristische ondernemers in de Zwinstreek en het aanjagen van een sterk netwerk. Tijdens de cursus maken ondernemers onder leiding van experts kennis met de bijzondere eigenschappen van het landschap, de natuur, cultuurhistorie en streekproducten. Dit om vervolgens hun gasten een onvergetelijk verblijf te bieden door ze te betrekken bij kernwaarden die de Zwinstreek zo uniek maakt.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.