Home > 24 kersverse Vlajo Mini-ondernemingen stelden zich gisteren voor in Oostkamp

24 kersverse Vlajo Mini-ondernemingen stelden zich gisteren voor in Oostkamp

Geschreven op 18 oktober 2019 om 08:43 door Mario De Wilde

Vlajo vzw (Vlaamse Jonge Ondernemingen vzw) organiseert talrijke projecten rond ondernemingszin en ondernemerschap in het Vlaamse onderwijs. In de derde graad van het secundair zijn dit schooljaar in West-Vlaanderen bijna 100 teams een Mini-onderneming opgestart. Voor de Noord West-Vlaamse kersverse miniondernemers was gisteren de Valkaart in Oostkamp de ‘place to be’. 24 teams stelden zich voor aan pers, jurypanel en publiek. Voor een volle zaal deden de gedelegeerd bestuurders hun plannen uit de doeken. De jury was onder de indruk van het potentieel en de slimme en originele ideeën van de jonge ondernemers!

Enkele voorbeelden: Bij Chocolate Bullets laat je je verrassen door een kogelpralinereeks met ‘een specialleke’ tussen. 2EXPLORE wil de kleine Brugse handelaar op een originele manier in de kijker zetten. Allure wil een eigen kledinglijn in de markt zetten en TYS (Tell Your Story) ontwerpt truien met opdruk in gebarentaal ‘want gebarentaal is niet enkel voor de dove medemens, iedereen zou dit moeten kennen!”. Bambio laat je kennismaken met eco-friendly bamboeproducten. Inspíní maakt ambachtelijke droge worsten, met als nieuwtje eentje met whisky. Pajitas maakt de klanten vertrouwd met eetbare rietjes met allerlei smaakjes en Kali-Mix verwerkt stofresten tot nieuwe hippe producten.

Opvallend: de hedendaagse jongeren zeten volop in op hedendaagse trends maar met veel aandacht voor het klimaattopic en ecologie. Ze kijken goed vooruit, gaan doordacht te werk bij het kiezen van hun leveranciers en hebben nagedacht over verpakking, klantvriendelijkheid en nog veel meer businessiteams. De jury zag na de nodige vragen dat de ondernemende jongeren goed op weg zijn om van hun ondernemingsjaar een succes te maken. Binnenkort vind je de Vlajo Mini-ondernemingen op allerhande verkoopmomenten. Zo is er de Minimarktdag te Brugge op het Zand, en in december vind je hen terug in de Roeselaarse straten tijdens KerstRoeselen.

 

Foto: de 24 gedelegeerd bestuurders en de Vlajo-coördinator Noord West-Vlaanderen.

2 reacties

Mario De Wilde
Geschreven op 2019-10-19 16:17:11
Beste Jaak, geen probleem maar citeer misschien wel Het Nieuws van West-Vlaanderen mocht dat kunnen. Veel succes. Mario de Wilde
Jaak Coudeville
Geschreven op 2019-10-19 11:59:15
Geachte, mevrouw, heer, Mag ik uit uw tekst citeren en mag ik uw foto gebruiken op maerlantkrant.be, site van het Maerlant-atheneum Blankenberge? Dank bij voorbaat. Met vriendelijke groeten Jaak Coudeville

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.