Home > 227 snelheidsboetes en 6 drugsgerelateerde PV’s tijdens acties aan de Westkust

227 snelheidsboetes en 6 drugsgerelateerde PV’s tijdens acties aan de Westkust

Geschreven op 22 april 2024 om 14:57 door Mario De Wilde

De voorbije dagen hield het team van de politiezone Westkust verschillende controleacties. Op donderdag 18 en vrijdag 19 april werd de snelheid van 3.134 wagens gecontroleerd. Zondagavond 21 april vond opnieuw een actie “Etoile-Frontier-Smallboats” plaats in de strijd tegen transmigratie. 56 personen en 48 voertuigen werden aan een grondige controle onderworpen.

-Op donderdag 18 april werd de mobiele flitscamera opgesteld in Nieuwpoort, Canadalaan, in De Panne, Koksijdeweg en in Koksijde, A. Boudrystraat. 1.110 wagens passeerden de mobiele flitscamera.

In de Canadalaan in Nieuwpoort reden 7 van de 323 bestuurders te snel. In de Koksijdeweg in De Panne respecteerden 24 van de 594 bestuurders de snelheidslimiet van 50 km/uur niet. In de fietsstraat A. Boudrystraat in Koksijde tot slot reden 22 van de 193 gecontroleerde bestuurders sneller dan 30 km/uur.

-Op vrijdag 19 april startten de snelheidscontroles in de Brugse Vaart in Nieuwpoort. De mobiele flitser werd opgesteld buiten bebouwde kom waar een maximaal toegelaten snelheid geldt van 50 km/uur. 201 bestuurders werden gecontroleerd, 51 snelheidsovertredingen werden vastgesteld. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 101 km/uur!

In de Duinhoekstraat in De Panne passeerden 501 voertuigen het flitstoestel. 25 bestuurders reden sneller dan 50 km/uur.

In de Polderstraat in Koksijde controleerde PZ Westkust de snelheid van 598 voertuigen. 54 bestuurders respecteerden de snelheidslimiet van 50 km/uur niet.

-In de Strandlaan in Koksijde tot slot reden 44 van de 724 gecontroleerde voertuigen te snel.

-Zondagavond 21 april controleerde een ploeg van Politiezone Westkust met bijstand van een drugshond 56 personen en 48 voertuigen. Er werden 6 processen-verbaal opgesteld omdat men drugs bij zich had. Verder werd één proces-verbaal opgesteld omdat het voertuig niet gekeurd was en werd één proces-verbaal van waarschuwing opgesteld omdat men het verzekeringsbewijs niet bij zich had. Deze “Etoile-Frontier-Smallboats”-actie werd gehouden in de strijd tegen transmigratie.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.