Home > 21-jarige Senegalese middenvelder Kanouté komt over van Pescara naar Cercle Brugge

21-jarige Senegalese middenvelder Kanouté komt over van Pescara naar Cercle Brugge

Geschreven op 1 september 2020 om 15:57 door Mario De Wilde

Cercle Brugge en het Italiaanse Pescara zijn tot een akkoord gekomen over de definitieve overgang van middenvelder Franck Kanouté. De 21-jarige Senegalees (1,86m) ondertekende een contract voor vier seizoenen, dat vandaag ingaat. Vooraleer Kanouté werd gescout door het Italiaanse Juventus zette de jonge Franck z’n eerste voetbalstapjes in de Senegalese voetbalschool van z’n vader. Al snel bleek dat hij talent had en toen hij 16 jaar was, werd hij opgemerkt door de Italiaanse recordkampioen. Bij Juve schopte Franck het tot de U19 en kwam hij onder meer uit in de UEFA Youth League en in de Viareggio Cup.

In 2017 kreeg Kanouté de kans om te tekenen bij Pescara uit de Serie B. Hij ging de uitdaging aan en maakte in september 2017, op 18-jarige leeftijd, z’n debuut voor de A-ploeg. Nadien kampte Kanouté met een blessure en volgde er een uitleenbeurt aan Ascoli om wedstrijdritme op te doen. Ook afgelopen seizoen werd Kanouté uitgeleend: bij Consenza maakte hij indruk en was hij met 19 wedstrijden een vaste waarde in het team. Nu volgt een definitieve overgang naar Cercle op het hoogste niveau in België. Franck Kanouté plaatste z’n handtekening onder een contract voor vier seizoenen.

Cercle Brugge KSV
Voorzitter Vincent Goemaere: “We zijn enorm blij dat Franck Kanouté ervoor kiest om z’n carrière verder te zetten bij Cercle Brugge. De beloftevolle middenvelder bewees de voorbije seizoenen al over de nodige kwaliteiten te beschikken om in een sterke fysieke competitie als de Jupiler Pro League z’n mannetje te staan. Welkom en veel succes Franck!”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.