Home > 2019 belooft goed jaar te worden voor West-Vlaamse cruiseschiphavens

2019 belooft goed jaar te worden voor West-Vlaamse cruiseschiphavens

Geschreven op 20 november 2018 om 17:59 door Mario De Wilde

2019 belooft een goed jaar te worden voor de West-Vlaamse cruiseschiphavens Zeebrugge en Oostende. Dat antwoordde gedeputeerde Franky De Block aan provincieraadslid Kurt Himpe. “In 2018 zullen er in totaal 156 cruiseschepen aanmeren in de havens van Zeebrugge en Oostende. Dat is ongeveer evenveel als het jaar ervoor. Op dit ogenblik staan er in Zeebrugge en Oostende al 152 cruiseschepen op de planning voor 2019 en dus zal volgend jaar zo goed als zeker een topjaar worden”, zegt Himpe op basis van de ontvangen informatie.

Cruiseschiptoeristen meer spreiden over de provincie

Om de cruiseschiptoeristen meer te spreiden over de hele provincie werd een excursieaanbod vanuit de nieuwe cruiseterminal in Zeebrugge ontwikkeld. Verschillende steden en gemeenten zoals Veurne, Kortrijk, Waregem, Ieper, Damme en Blankenberge hebben een akkoord gegeven om hieraan mee te werken. Ook de Atlantic Wall en het Zwin zijn in het aanbod opgenomen. “Een goede zaak”, vindt provincieraadslid Himpe. “We moeten ervoor zorgen dat de cruiseschiptoeristen ook in de provincie West-Vlaanderen blijven en zo een meerwaarde zijn.”

Nieuwe cruiseterminal in Zeebrugge is katalysator

De nieuwe cruiseterminal in Zeebrugge krijgt positieve feedback. “Maar aangezien de nieuwe terminal pas in juni in gebruik werd genomen, is het nog te vroeg om een groot effect te zien”, zegt gedeputeerde De Block. “Maar de nieuwe cruiseterminal zal in elk geval een katalysator zijn.” Het provinciebedrijf Westtoer zorgde intussen ook voor een promotiefilm over West-Vlaanderen die op een groot scherm in de cruiseterminal geprojecteerd wordt.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.