Home > 20 kinderen ontvingen hun diploma techniekacademie in Langemark-Poelkapelle

20 kinderen ontvingen hun diploma techniekacademie in Langemark-Poelkapelle

Geschreven op 15 december 2022 om 11:54 door Mario De Wilde

De Techniekacademie in Langemark-Poelkapelle is al enkele jaren een vaste waarde op de activiteitenkalender van Team Ontspannen. Vandaag ronden 20 kinderen uit het 5e en 6e leerjaar de 8-delige reeks Tiener Techniekacademie af. Vandaag ontvangen ze hun diploma.

Deze  technische scholing wil wetenschap en technologie bij tieners uit de lagere school stimuleren. Gedurende 8 weken is onder begeleiding van gepassioneerde techniekmentoren, Arne Boey en Frieke Latré gewerkt aan 4 projecten:

• Een LEGO Spike robot programmeren zodat hij figuren kan tekenen
• Lampjes leren schakelen zodat je met één knop alle lichten tegelijk kan doven
• Aan de slag gaan met Leds, kleuren en electronica
• Een voederhuisje voor vogels maken van metaal en hout

De Tiener Techniekacademie gaat ook bij elke reeks op bedrijfsbezoek. Deze keer ging de groep naar Melexis, een internationaal beursgenoteerd Belgisch bedrijf met hoofdzetel in Ieper. Melexis ontwikkelt en test vooral kleine, slimme sensoren en aandrijvingselementen die in verscheidene toepassingen worden gebruikt.

Met deze samenwerking tussen Hogeschool Vives en het lokaal bestuur Langemark-Poelkapelle wil men jongens en meisjes ervan bewust maken dat een technisch diploma toekomstkansen garandeert.

Vanaf 1 maart start een nieuwe reeks, deze keer voor kinderen uit het 3e en 4e leerjaar, de Junior Techniekacademie. Ook deze reeks bestaat uit 8 lessen, die telkens doorgaan op woensdagnamiddag. Inschrijven kan vanaf 19 december via https://techniekacademie-langemark-poelkapelle.be/. De cursussen zijn heel populair in de gemeente, snel inschrijven is dus de boodschap.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.