Home > 2 leerlingen van Hotel- en Toerismeschool Spermalie behalen 1ste plaats ’Jong Talent Trophée Auguste Escoffier Benelux’,

2 leerlingen van Hotel- en Toerismeschool Spermalie behalen 1ste plaats ’Jong Talent Trophée Auguste Escoffier Benelux’,

Geschreven op 30 november 2018 om 17:56 door Mario De Wilde

Om al vroeg jong keukentalent op te sporen, wedstrijdervaring mee te geven en te bouwen aan hun toekomst in de sector van de gastronomie, organiseert de gastronomische vereniging “Les Disciples Escoffier Benelux”, met als juryvoorzitter Peter Goossens, elke jaar de kookwedstrijd ‘Jong Talent Trophée Auguste Escoffier Benelux’. Enkel jongeren in de leeftijdsgroep van 19 tot 23 jaar mogen daaraan deelnemen. Het thema voor de wedstrijd was dit jaar zalm in een koude (lauwe) en warme bereiding, telkens met 3 vrij te kiezen garnituren, gepresenteerd op bord. De jury, van onder andere chef-koks en gastronomische experts, koos op maandag 19 november de tandem Cédric Borgonjon en Thibo Bomberna van Hotel- en Toerismeschool Spermalie in Brugge tot winnaars. Ze werden hierbij gecoacht door hun leraar Peter Keirsbilck. Het is het 2de jaar op rij dat de school deze prestigieuze wedstrijd wint.De winnaars mogen begin maart 2019 deelnemen aan de internationale finale “Trophée Jeunes Talents Escoffier” in Bordeaux (Frankrijk). Deze overwinning is hen van harte gegund. Ze hebben vele uren vrije tijd in de voorbereiding van de wedstrijd geïnvesteerd. Dat deze beide jonge mensen getalenteerd zijn, hoeft geen betoog. Samen met hun coach Peter Keirsbilck en onze coördinator keukenpraktijk Walter Lanckmans, die het team technisch ondersteunde, is de school bijzonder fier op deze 2 zevendejaars leerlingen. Ongetwijfeld is deze wedstrijd een springplank voor hun toekomst in de horeca.

foto: van Cédric, Thibo en hun coach Peter Keirsbilck 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.