Home > 19 West-Vlaamse scholen krijgen € 6,3 miljoen subsidies voor scholenbouwprojecten

19 West-Vlaamse scholen krijgen € 6,3 miljoen subsidies voor scholenbouwprojecten

Geschreven op 16 oktober 2018 om 11:57 door Mario De Wilde

Van juni tot en met september 2018 zijn er 6,3 miljoen euro aan subsidies toegekend voor scholenbouwprojecten in het vrij en officieel gesubsidieerd onderwijs in West-Vlaanderen. Zo krijgt het Centrum voor Volwassenenonderwijs Creo in Kortrijk ruim 1,3 miljoen euro voor de aankoop van een nieuw schoolgebouw. Met deze subsidies zet Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits volop de venieuwings- en moderniseringsbeweging van de schoolgebouwen in Vlaanderen verder. Het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs, AGION, kende van juni tot en met september 2018 6,3 miljoen euro subsidies toe voor scholenbouwprojecten in het vrij en officieel gesubsidieerd onderwijs in West-Vlaanderen. Er zijn verschillende subsidieprocedures afhankelijk van de aard en de kostprijs van de bouw- of verbouwingswerken. 19 West-Vlaamse scholen krijgen een subsidie om te (ver)bouwen.

Zo krijgt het centrum voor Volwassenenonderwijs Creo in Kortrijk 1,3 miljoen euro voor de aankoop van een nieuw schoolgebouw. Ook het Guldensporencollege in Kortrijk ontvangt in totaal bijna 700.000 euro subsidies voor werken aan de vloer, schrijnwerk en rioleringswerken. De Gemeentelijke Basisschool Klavertje Vier in Beerst (Diksmuide) krijgt op haar beurt ruim 300.000 euro voor een nieuwe eetzaal, een extra klaslokaal, berging, lerarenkamer en zorgklas. Het Sint-Jozefinstituut (ASO) ontvangt 185.967 euro.

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits: ”Scholen en schoolgebouwen zorgen ervoor dat leraren én leerlingen de ideale omgeving hebben om te werken en te leren. De voorbije jaren werden al heel wat inspanningen gedaan om het schoolpatrimonium in Vlaanderen te vernieuwen en uit te breiden. Van juni tot en met september 2018 heeft AGION 6,3 miljoen euro aan subsidies toegekend voor schoolbouwprojecten in het gesubsidieerd onderwijs in West-Vlaanderen. Nog nooit waren de investeringen in scholenbouw zo hoog en nog nooit werden er zoveel nieuwe scholen gebouwd, grondig vernieuwd of uitgebreid als in deze legislatuur.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.