Home > 18de editie Triatlon door Brugge komt er snel aan: zwem- en fietsparcours blijft ongewijzigd

18de editie Triatlon door Brugge komt er snel aan: zwem- en fietsparcours blijft ongewijzigd

Geschreven op 7 juni 2022 om 09:05 door Mario De Wilde

Op zaterdag 25 juni 2022 schieten de organisatoren van de Triatlon door Brugge omstreeks 17.00 u hun 18de editie in gang. Twee jaar lang moest lijdzaam worden toegekeken hoe het Covid19 virus ook de triatlonwereld gijzelde. Geen evidentie voor een organisatie die draait op een aantal vrijwilligers en het moet stellen met een beperkt budget. De organisatoren zijn immers stuk voor stuk Bruggelingen die hun vrije tijd investeren in het jaarlijks op poten zetten van zeg maar, één van de mooiste triatlonevents van Europa, al was het maar omdat het grotendeels plaats vindt binnen de historische binnenstad van Brugge.

De pauze zorgde ook voor een wissel binnen het bestuur waar Carl Watteeuw het voorzitterschap heeft overgedragen aan Patrick Alderweireldt. Het bestuur is Carl dankbaar voor de jarenlange inzet en mede onder zijn impuls kende de Triatlon door Brugge een enorme groei waardoor op vandaag pakweg 2.000 atleten ter hoogte van het Sasplein aan de Langerei aan de start verschijnen. Het bestuur kreeg naast Patrick Alderweireldt, Ivan Desmidt, Kevin Debruyne, Bart Ysebaert en Thierry Begeyn dit jaar ook de versterking van Frédéric Vandenbussche. Jaarlijks staan er naast deze kern honderden vrijwillige medewerkers klaar om de wedstrijd in goede banen te leiden.
Voor de editie 2022 besliste de organisatie om terug te keren naar de locatie van de eerste edities. Er wordt een heus triatlondorp opgetrokken ter hoogte van de Sint-Janshuismolen en de Bonne-Chièremolen aan de Kruisvest waar zowel de sponsorende VIP’s zullen worden verwend als de atleten en hun supporters.

Het zwem- en fietsparcours blijft ongewijzigd: traditiegetrouw wordt er ‘in waves’ gezwommen in de historische Langerei met haar bruggetjes en gefietst in het polderlandschap aan de vaart Brugge-Oostende. De atleten wisselen in het Sint-Leocollege aan de Carmersbrug waar ze na pakweg 1 km zwemmen vertrekken met de fiets voor 45 km. Na het fietsgedeelte worden er twee rondes van 5 km gelopen in het historische Seminarie – en Sint-Annakwartier waarna de atleten finishen tussen de molens. Met deze editie wil de organisatie het de atleten comfortabeler maken : secretariaat, douches en verzekerde bewaring bevinden zich allemaal nabij de finishzone zodat atleten na een verfrissende douche samen met hun supporters kunnen blijven napraten bij een hapje en een drankje. De toppers worden aan de eindmeet verwacht rond 19 u en de laatste atleet loopt binnen tegen de klok van 22.00 u. Het triatlonfeest wordt omstreeks 1.00 u afgesloten.
Meer informatie vindt u op www.triatlonbrugge.be.18

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.