Home > 175 jaar Waregem Koerse verdient een ’the best of’ van alle hoeden

175 jaar Waregem Koerse verdient een ’the best of’ van alle hoeden

Geschreven op 30 augustus 2022 om 18:31 door Mario De Wilde

Vandaag verzamelde al wie Waregem Koerse minded is weer op de hippodroom van Waregem voor Waregem Koerse. Een speciale editie, want Waregem Koerse vierde z’n 175ste verjaardag. Waregem Koerse werd voor het eerst georganiseerd in 1847. Het koninkrijk België bestond nog geen twee decennia. Met 175 jaar op de teller is Waregem Koerse logischerwijze het oudste ééndagsevenement dat jaarlijks wordt georganiseerd in ons land. Dat wordt extra in de verf gezet met een gloednieuwe affiche die knipoogt naar het verleden.

De koers ontstond destijds in het centrum van Waregem om na enkele jaren te verhuizen naar de hippodroom waar ze tot op vandaag nog altijd plaatsvindt. Van meetaf aan was het evenement een succes dankzij de sprong over de Gaverbeek, in die tijd meer dan 5 meter breed. Een koerse die ook geleid heeft tot heel wat ontwikkelingen in en rond Waregem met onder meer het ontstaan van Centrum Sport Vlaanderen, de evolutie van De Club Gaverbeek met de bouw van de stallen, De Waregem Koerse feesten, etc.

ING Steeple Chase

Er werd dit jaar extra ingezet op (rand)animatie. Zo zal Zarafa – bekend van onder meer Studio 100 producties – voor een extra feestelijke beleving zorgden.

Maar het allerbelangrijkste blijft uiteraard het sportieve programma met opnieuw vier hindernisrennen. Dat was er zelfs één meer dan vorig jaar. Waregem Koerse blijft de enige wedstrijd in België die nog altijd hindernisrennen organiseert.

Naast de drie drafrennen en de twee vlakke galoprennen was er ook weer een koers voor het goede doel, de Horse Race 4Brain met deelname van Bekende Vlamingen. De 4Brain stichting en Waregem Koerse wilden met deze koers de verschillende hersenaandoeningen onder de aandacht brengen en erop wijzen hoe je de hersenen gezond kunt houden.

Natuurlijk bleef de absolute apotheose de ING Steeple Chase van Vlaanderen, de koers die deel uitmaakt van de Crystal Cup, De European Cross Country Challenge, met wedstrijden in Frankrijk, Engeland, Tsjechië, Polen, Italië en België. In deze 154ste ING Grote Steeple-Chase van Vlaanderen haalde Polinuit van eigenaar SARL Carion EMM met jockey Angelo Zuliani zijn slag thuis. Een mooie overwinnaar. En ja, de hoeden waren er ook. Wij verzamelden de mooiste creaties van de afgelopen jaren…

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.