Home > 170 kinderen genoten van Krokus Actief in Diksmuide

170 kinderen genoten van Krokus Actief in Diksmuide

Geschreven op 7 maart 2019 om 17:17 door Mario De Wilde

Ondanks de regenval van de afgelopen week beleefden 170 kinderen toch een fantastische en vooral actieve vakantie. Op vijf plaatsen na, was het vakantiekamp volzet. Er waren in totaal 45 kleuters, en 125 kinderen van het eerste leerjaar tot en met het tweede middelbaar aanwezig. Nieuw dit jaar was het aanbod van ‘Westhoek Vrijetijd Anders’ voor kinderen met een (vermoeden van) beperking.

Westhoek Vrijetijd Anders

Ouders met een kindje met een beperking (tussen 6 en 13 jaar) kunnen hun bengels met een gerust hart naar Krokus Actief sturen. Westhoek Vrijetijd Anders dompelden hen in een gemengde groep kinderen en jongeren onder in veel fantasie, sport en spel, veel beleving en met focus op positieve coaching en ontwikkeling van sociale vaardigheden. Opgeleide coaches focussen zowel op sport- en spelniveau, als op groepsdynamica en omgang met kinderen met beperkingen. Niet de competitie, maar wel de beleving en ontwikkeling staat centraal. In de toekomst kunnen dergelijke programma’s en samenwerkingen zeker een vervolg krijgen in de brede Westhoek.

Kleuters – fit met Sporty

45 kleuters deden in basisschool Klimop mee aan ‘Fit met Sporty’. Sporty is een sportief geel draakje dat graag aan sport doet. Samen met hen gingen de kleuters kruipen, rollen, springen en dansen! Sporty deed aan vele activiteiten mee en ging elke avond, net zoals de kindjes, naar huis om te rusten.

Eerste graad

– Maandag 4 maart: We leerden elkaar kennen op een creatieve manier, maakten kennis met yoga, speelden gezelschapsspelletjes en haalden de sportieveling in onszelf naar boven.

– Dinsdag 5 maart: In de voormiddag ging de bende langs in Mu.Zee in Oostende. Daar maakten ze een animatiefilm en deden mee aan de workshop James d’O. In de namiddag mochten de kinderen in ‘In de Goe Smete’ hun bowlingkunsten tonen.

– Woensdag 6 maart: In de voormiddag mochten de kinderen zwemmen. In de namiddag volgde wat rust in de knusse zetels van CC Kruispunt met de film The Good Dinosaur.

– Donderdag 7 maart: Op metserstonnen verkenden we verschillende ritmes. We gebruikten stokken, handen en zelfs onze voeten. En we zongen uit volle borst. In de namiddag werd de sporthal omgetoverd tot een uitdagend speelterrein met opblaasbare hindernissen, een touwenparcours, …

Graad 2

– Maandag 4 maart: We startten de week met een uitstap naar het concertgebouw in Brugge voor de workshop Sound Factory. Via een experiment ontdekten we de werking van akoestiek, het effect van geluid en de wondere wereld van de klankkunst. ’s Middags gingen we naar het subtropisch zwemparadijs van zwemcomplex Lago.

– Dinsdag 5 maart: op domein Zonnestraal vonden drie workshops plaats: kunst maken zoals Jackson Pollock, leef je uit met groepsspelen en lekkere soep maken. In de namiddag splitsten we de groep op volgens de keuze van de kinderen. Onder begeleiding van Lima vzw werkte groep 1 rond kunstenaar Gustav Klimt. Groep 2 keerde terug naar de sporthal om vol gas te geven op het nieuwe cyclocrossparcours.

– Woensdag 6 maart: Groep 1 bracht een bezoek aan het Museum aan de IJzer met aansluitend buitenspelen op provinciedomein IJzerboomgaard. Groep 2 ging naar natuurdomein De Kleiputten in Stuivekenskerke voor een natuurwandeling met opdrachten. In namiddag kwamen de groepen samen en speelden gezelschapsspellen met aansluitend de film The Good Dinosaur in CC Kruispunt.

– Donderdag 7 maart: ’s ochtends leefden we ons uit op verschillende uitdagende spelletjes en springdingen in de sporthal. In namiddag gingen we naar het Buitenbeentje voor kidspaintball, volksspelen en boogschieten.

Krokus hyperactief voor de tieners

– Maandag 4 maart: we startten de week met een spelletje lazertag en ontwerp je eigen stickers. We namen ook een kijkje in de STEAMachine die op de grote markt staat.

– Dinsdag 5 maart: Aan de sporthal gaven we volle gas met cyclocross op de nieuwe, coole bergen en testten we new games. We bouwden daarna een feestje in de sporthal met lekkere zelfgemaakte mocktails.

– Woensdag 6 maart: In het midden van de week namen we de trein naar Gent. Groep 1 gooide alles in de mix in de DJ-school. Groep 2 splashte in zwembad LAGO De Rozenbroeken. In de namiddag wisselden de groepen van programma.

– donderdag 7 maart: Tijdens de laatste dag leefden de tieners zich uit op verschillende uitdagende spelletjes en springdingen in de sporthal. Ze ontdekten de acteur in zichzelf tijdens een theaterworkshop van theater Antigone in de schouwburg.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.