Home > 170-jarig SNT Brugge lanceert een unieke Feestgids

170-jarig SNT Brugge lanceert een unieke Feestgids

Geschreven op 12 december 2023 om 10:00 door Mario De Wilde

Brugge telt als onderwijsstad een honderdvijftiental scholen, waarvan een zeventigtal voor basisonderwijs, bijna veertig voor middelbaar onderwijs en zes scholen voor hoger onderwijs, al dan niet universitair. Binnen het Brugse onderwijslandschap speelt ook het stedelijk onderwijs een belangrijke rol met haar lagere scholen, met het enige West-Vlaamse homogene kunsthumaniora, het deeltijds kunstonderwijs, het Conservatorium en uiteraard het SNT, de Stedelijke Nijverheids- en Taalleergangen.

SNT is een onderwijsmonument in Brugge. De school viert in 2024 haar 170-jarig bestaan. Sinds haar ontstaan in 1854 is de ‘nijverheidsschool’ van weleer uitgegroeid tot een stevig lokaal verankerd centrum voor volwassenenonderwijs (CVO), erkend en gesubsidieerd door de Vlaamse overheid.

Het Brugse stedelijke onderwijs blijft stevig groeien en ook hier speelt SNT een belangrijke rol. De ruime waaier kwalitatieve opleidingen voor volwassenen bereikt een steeds groter publiek, uit Brugge maar ook van ver daarbuiten. Op korte tijd werd een opgefriste website, een eigen magazine acSNT en een nieuw aanbod online taalopleidingen gelanceerd. De inspanningen van het team bleven niet onopgemerkt: in 2023 werd voor het eerst de historische kaap van 20.000 cursusinschrijvingen gepasseerd.

Feestgids
Burgemeester Dirk De fauw: “Dit schooljaar vieren de afdelingen Informatica, Mode en Koken & Bakken hun 40-jarig bestaan. En wie denkt aan mode, koken en bakken denkt al snel aan feesten. SNT lanceert dan ook, ter gelegenheid van dit jubileum én met het oog op de komende feestdagen, een unieke Feestgids.”

“In dit boek vind je nuttige en praktische tips over hoe je best een feestje organiseert. Je leest ook een en ander over de evolutie en de toekomst van het koken en van onze voeding. De afdeling Mode leert je hoe je feesttafel mooi kunt aankleden en je krijgt ook advies voor een ideale feestoutfit. De afdeling Informatica informeert je dan weer over handige apps waarmee je boodschappenlijstjes opstelt, recepten bewaart of uitnodigingen maakt. De feestgids is trouwens ook een handig receptenboek”, aldus schepen Jasper Pillen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.