Home > 155 zwerfvuilophalers op pad in Lichtervelde met lekkere kom soep achteraf

155 zwerfvuilophalers op pad in Lichtervelde met lekkere kom soep achteraf

Geschreven op 20 maart 2023 om 08:17 door Mario De Wilde

Afgelopen zaterdag was het tijd voor de jaarlijkse, Lichterveldse zwerfvuilactie. Niemand wil in een vuile straat wonen en daarom zet het gemeentebestuur van Lichtervelde samen met MIROM jaarlijks een zwerfvuilactie op poten. Zwerfvuil is klein afval dat buitenshuis wordt achtergelaten op een plaats waar dat eigenlijk niet thuishoort, zoals o.a. sigarettenpeuken, kauwgom, etensresten, verpakkingen, tickets, blikjes, flesjes, enz.
Samen staan we sterk
Om de actie tot een succes te laten uitgroeien, richtte het gemeentebestuur van Lichtervelde zich hiervoor tot de buurtbeheerders, de jeugdverenigingen en verenigingen die vertegenwoordigd zijn in de milieuraad. En de oproep werd succesvol beantwoord. Er waren maar liefst meer dan 155 vrijwilligers, jongeren en ouderen van verschillende verenigingen: Chiromeisjes, de Verrekijker, Okra, ’t Velt, de Magrietestappers, het Haantjeshof, Markant, N-VA, Somm en
CD&V.
Ten aanval
Gewapend met vuilniszakken, prikstokken en met handschoenen en een fluohesje aan, trokken ze door tal van Lichterveldse straten om zwerfvuil te ruimen. Er zijn terug verschillende zakken zwerfvuil geruimd afkomstig van diverse straten, bermen en graskanten in Lichtervelde. Het voornaamste zwerfvuil blijft blikken, glas, etensresten, autobanden … Op de markt is het zwerfvuil terug ‘tentoongesteld’ om de voorbijgangers te confronteren met het probleem en de hoeveelheid zwerfvuil dat er – spijtig genoeg – in twee uur is opgehaald binnen de gemeente Lichtervelde. Na afloop konden alle vrijwilligers op het gemeentehuis genieten van een lekkere kom soep, dankzij het gemeentebestuur.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.