Home > 14 zij-instromers startten opleiding zorgkundige in WZC Andante in Menen

14 zij-instromers startten opleiding zorgkundige in WZC Andante in Menen

Geschreven op 18 april 2024 om 07:22 door Mario De Wilde

Deze week startten 14 mensen de opleiding Zorgkundige voor zij-instromers in ons woonzorgcentrum Andante in Menen. Daarbij ook drie eigen medewerkers die zich willen heroriënteren. Het in-house project is een samenwerking tussen Zorg Menen, CVO-Miras Kortrijk en de VDAB. CVO-Miras is onze partner voor de theoretische en praktische lessen. De VDAB hielp ons om potentiële krachten in de zorg aan te trekken. Zorg Menen biedt bedside praktijk en stage aan in onze beide woonzorgcentra Andante en Ceres en in de Pelikaan. De studenten volgen 2 dagen per week les in het woonzorgcentrum. Een eerste stageperiode start met de functie logistieke medewerker om daarna te eindigen als zorgkundige. De totale opleiding duurt 15 maanden.

Getuigenis van Fanny Goemaere (41 jaar)

Wat was je job bij Zorg Menen voor je aan de opleiding begon?

Ik was logistiek medewerker in de zorg op afdeling Bach in WZC Andante. Ik ben hier een tijd geleden gestart als vrijwilliger. Ik vond het leuk werken, toen hoorde ik dat er een examen voor logistiek medewerker in de zorg was. Die job sprak me wel aan, ik solliciteerde en slaagde voor het examen.

Waarom wil je zorgkundige worden?

In mijn job nu werk ik voor een stuk op de afdelingskeuken, maar ondersteun ik ook mijn collega’s in de zorg. Ik heb zo van zorg geproefd en het smaakt eigenlijk wel naar meer.

Hoe kijk je naar opnieuw studeren?

Dat zal natuurlijk wel een aanpassing zijn, want het is toch al even geleden. Ik heb thuis zelf al studenten zitten. Ik wil het zeker proberen en ik hoop dat het me lukt. Mijn dochter studeerde voor vroedvrouw en heeft me al gezegd dat ik altijd uitleg mag vragen. En mijn collega’s op de dienst willen me ook helpen.

Wat vind je het concept in-house opleiding?

Het helpt als je het gebouw, de bewoners, de medewerkers en de collega’s kent. Het is niet allemaal nieuw. Het is dichtbij. Dat heeft de stap voor mij makkelijker gemaakt.

 

Foto: Fanny Goemaere is de 12de persoon als je vanaf links telt.

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.