Home > 125.000 euro voor heraanleg van Watouplein in Poperinge

125.000 euro voor heraanleg van Watouplein in Poperinge

Geschreven op 3 mei 2023 om 07:01 door Mario De Wilde

Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele maakt 125.000 euro vrij de heraanleg van het Watouplein in Poperinge. “Het prachtige dorpsplein van kunstendorp Watou krijgt jaarlijks duizenden bezoekers over de vloer. Met deze Vlaamse steun wordt het historisch uitzicht opnieuw hersteld en wordt de toegankelijkheid verbeterd”, reageren voorzitter Jan Van Bruwaene en gemeenteraadslid Jean-Marie Blondeel van N-VA Poperinge tevreden.

Dankzij deze standaardpremie van de Vlaamse overheid kunnen eigenaars van onroerend erfgoed via een eenvoudige procedure snel ondersteuning krijgen om hun erfgoed te onderhouden. “Ook de stad Poperinge maakt nu gebruik van deze premie op het Watouplein opnieuw aan te leggen met Belgische porfierkasseien. Daarnaast worden de parkeerplaatsen met subtiele, afgevlakte stenen aangeduid en worden er aan de west- en oostzijde nieuwe lindenbomen geplant met aandacht voor groeiplaatsverbetering. Daarnaast wordt de mozaïek onder de luifel opnieuw aangelegd en wordt het Clausmonument in het verlengde van de bomenrij verplaatst”, weet gemeenteraadslid Marie Blondeel van N-VA Poperinge.

“Het bekende plein in Watou is een van de vele projecten in de Westhoek waarvoor Matthias Diependaele deze bestuursperiode centen voor vrijmaakt. Het is duidelijk dat de minister een boontje heeft voor het erfgoed in West-Vlaanderen”, besluit Jan Van Bruwaene, de voorzitter van N-VA Poperinge.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.