Home > 11 West-Vlaamse chocolatiers opgenomen in Gault&Millau beste chocolatiers

11 West-Vlaamse chocolatiers opgenomen in Gault&Millau beste chocolatiers

Geschreven op 9 oktober 2018 om 16:47 door Mario De Wilde

Gault&Millau maakte voor de derde keer een selectie van de beste chocolatiers bekend in een nieuwe gids. Dit jaar werd er door middel van anonieme degustaties een selectie gemaakt van de beste chocolatiers in België en, voor de eerste keer, in Luxemburg. Bovendien bekroonde de bekende gids de ‘Chocolatier of the Year’ en dit zowel voor Vlaanderen, Brussel als Wallonië. Daarmee komen zij tegemoet aan de toenemende vraag van een publiek dat het groeiende aanbod alsmaar meer weet te waarderen. De lijst is niet exhaustief en dat kan moeilijk anders als je weet hoeveel ambachtelijke chocolaterieën er de laatste jaren zijn geopend. Maar ze geeft een exclusieve selectie van de beste chocolatiers uit onze diverse degustaties. België maakt deel uit van de wereldwijde culinaire elite, maar onze chocolade geldt zowat overal als een referentie. De Belgische chocolatiers danken hun internationale reputatie aan de ongebreidelde creativiteit waarmee zij de Belgische chocolade op de kaart zetten.

Selectieprocedure

De uitgever benadrukt dat er voor de selectie niet over een nacht ijs is gegaan. Er waren uitvoerige degustaties vereist om het “neusje van de chocolade” juist te kunnen selecteren. Zoals gebruikelijk bij Gault&Millau werden de keuzes met de grootste redactionele onafhankelijkheid gemaakt op basis van de visuele en smaakeigenschappen van elk geproefd item. Nog niet alle gerenommeerde huizen van ons land zijn in de gids opgenomen. Wij hebben een meer dan uitgebreide selectie gemaakt en hebben nagenoeg 140 adressen getest. Hiervan hebben er 73 chocolatiers de selectieproeven met vlag en “garde” doorstaan. Deze 73 chocolatiers zijn samen goed voor meer dan 120 winkeladressen. In vergelijking met de eerste uitgave zijn er in deze nieuwe versie meer dan 25 nieuwe adressen opgenomen.

Verspreid over de provincie

Elf West-Vlaamse chocolatiers zijn opgenomen in nieuwe Gault&Millau-gids. Het gaat om Hannes D’Heedene uit Deerlijk, Parfaît uit Izegem, Chocolatier M uit Knokke (foto), Beugnies les Chocolatiers, Sweetvaegher en Vercruysse uit Kortrijk, Olivier Willems uit Oostende en BBYB, Suikerbuyc, The Chocolate Line en Sweetvaegher uit Brugge.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.